Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση για την Κρανιώτικης καταγωγής Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία

Ανετη πρόκριση πήρε σήμερα η Δώρα Γκουντούρα στο αγώνισμα της σπάθης, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η Ελληνίδα ξιφομάχος, με καταγωγή από την Κρανιά Ελασσόνας, η οποία είναι νούμερο 6 στο ταμπλό, επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση της Καναδής Πάμελα Μπριντ’Αμούρ (Νο 27) με 15-3 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «16». Χαρακτηριστικό της ευκολίας με την οποία η 27χρονη πρωταθλήτρια κατέβαλε την αντίσταση της Μπριντ’Αμούρ, είναι το γεγονός ότι η Γκουντούρα προηγήθηκε με 12-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση!

Πλέον η Ελληνίδα οπλομάχος, η οποία πέρασε χωρίς αγώνα από τη φάση των «64», στρέφει την προσοχή της στον αγώνα που θα δώσει το απόγευμα (15:30) για τις «16», όπου η Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει τη Σεσίλια Μπερντέ (Νο 11). Από την πλευρά της, και η 34χρονη Γαλλίδα πέρασε χωρίς αγώνα τις «64», ενώ στη φάση των «32» επικράτησε της Ιταλίδας Κιάρα Μορμίλε (Νο 22) με 15-10.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα της, η Δώρα Γκουντούρα δήλωσε: «Ξεκίνησα καλά ήμουν πολύ συγκεντρωμένη. Και τώρα συνεχίζουμε. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή μου για κάποια λαθάκια που έγιναν και προχωράμε», ενώ από την πλευρά του ο Θανάσης Δελενικας (σ.σ. προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, σχολίασε: «Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Είναι σε καλή κατάσταση και τώρα συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε την Γαλλίδα Μπερνετ, από την οποία δεν έχουμε χάσει ποτέ, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς παίζουμε στην Γαλλία και το κοινό είναι ένθερμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ