Αυθαιρεσία και παράνομες πιέσεις από τη Διοίκηση της α/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού

Τις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ζητάει τηλεφωνικά από τους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση μέσω gov ότι θα αξιολογηθούν τον Σεπτέμβριο.

Ενημερώνουμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ότι οι απαιτήσεις τις Δ/νσης είναι παράτυπες και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί σε παράλογες εντολές για αξιολόγηση μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές με κλειστά σχολεία.

Επισημαίνουμε ότι η απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ αλλά και ο τοπικός σύλλογος βρίσκονται σε ισχύ. Επαναλαμβάνουμε πως η απεργία – αποχή είναι μια νόμιμη μορφή διεκδίκησης πλήρως κατοχυρωμένη. Η συμμετοχή, λοιπόν, σε μια τέτοια απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Όπως η συμμετοχή σε μια 24ωρη απεργία δεν είναι παράπτωμα έτσι και στην απεργία αποχή.

Τονίζουμε πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή σε καμιά περιοχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/ους, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες σε διαρκή επαφή και συσπείρωση με το Σύλλογο Εκπ/κών για να αποκρούσουμε συλλογικά τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εμποδίζουμε κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ