Στο δρόμο με τα τρακτέρ για τον εμπαιγμό με τις αποζημιώσεις οι αγρότες του νομού Λάρισας

Οργισμένοι από τις αποζημιώσεις – κοροϊδία για τις καταστροφές του «Ντάνιελ», οι αγρότες της Λάρισας έβγαλαν σήμερα δεκάδες τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αγρότες  από  τους Δήμους Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου, Αγιάς και Λάρισας κατήγγειλαν την αδικία που έχει συντελεστεί με τις πρόσφατες πληρωμές του ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες καθώς και την εγκατάλειψη που βιώνουν  από  το κράτος, 11 μήνες  μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την είσοδο της Λάρισας.

Στην κινητοποίηση  συμμετείχε  αντιπροσωπεία  του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία  εξέφρασε  τη συμπαράστασή  της στους αγρότες, τονίζοντας  ταυτόχρονα  την ανάγκη  του κοινού  αγώνα  για να παρθούν  άμεσα μέτρα προστασίας του λαού της περιοχής.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αναγκαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους κατακαλόκαιρο για μια ακόμη φορά εδώ στον κόμβο Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα ακολουθώντας και τα άλλα συλλαλητήρια που έγιναν στην υπόλοιπη Θεσσαλία, γιατί οι πληρωμές που έγιναν 25 Ιουλίου ως αποζημιώσεις για τον “Daniel” είναι τραγικές. Δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς. Υπάρχουν ολόκληρα χωριά, καλλιέργειες και συνάδελφοι ιδιαίτερα εδώ στη Λάρισα που δεν έχουν λάβει καν την αποζημίωση ή μόνο την προκαταβολή Νοεμβρίου.

Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση της κυβέρνησης που έλεγε θα πληρώσει από τον Ιούνιο.  Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις πλημμύρες και ακόμη δεν έχουμε αποζημιωθεί και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να ζήσουμε, αφού δεν έχουμε άλλο εισόδημα.

Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων σε όλους τους αγρότες από τις πλημμύρες του “Daniel” σε όλα τα χωριά και προϊόντα του νομού, με βάση την πραγματική ζημιά και απώλεια της παραγωγής. Να υπάρχει αναπλήρωση εισοδήματος για όσα χωράφια δεν καλλιεργήθηκαν φέτος εξαιτίας ζημιών από τις πλημμύρες, φερτά υλικά, διάβρωση εδάφους κλπ. Να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Αγιάς».

Το απόγευμα στις 17.15 αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στο Δημαρχείο της Καρδίτσας.

Κινητοποίηση στα Φάρσαλα

Στα Φάρσαλα οι αγρότες έκαναν πορεία με τρακτέρ μέσα στην πόλη

Δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ πραγματοποίησαν και οι αγρότες των Φαρσάλων.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά  στον κόμβο Ανωχωρίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ τους στην πόλη των Φαρσάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ