Β. Κόκκαλης: Ποιος θα πείσει τους πολίτες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όταν παρακολουθούταν εν ενεργεία δικαστικός;

Τοποθέτηση του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη Βουλή για υποκλοπές 

Στις σοβαρές ρωγμές που προκαλούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο σκάνδαλο των υποκλοπών, σε θεμελιώδεις θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

«Ποιος θα πείσει τους πολίτες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όταν εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός ήταν υπό παρακολούθηση;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: Ξεκινώ με το θέμα των υποκλοπών μιας και ο κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι ό,τι είχε να πει, το έχει πει και δεν γνωρίζει για ποιον λόγο δεν κλήθηκε από τη δικαιοσύνη.

Καταρχήν, να πούμε ότι ως Κυβέρνηση ποντάρετε στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ψηλά στην ατζέντα του πολίτη στην καθημερινότητα και ποντάρετε και ότι η ακρίβεια και τα προβλήματα θα υπερκεράσουν αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.
Μας κατηγορείτε, κατηγορείτε την αντιπολίτευση σύσσωμη, ότι α λα καρτ στηρίζουμε τη δικαιοσύνη, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι όταν μας συμφέρει ή όταν θέλουμε. Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είναι επειδή δεν μας αρέσει εμάς ή επειδή δεν μας συμφέρει. Απλά αντιστρατεύεται την κοινή λογική αυτό το οποίο εξεδόθη από τον Άρειο Πάγο και ειρήσθω εν παρόδω, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκαλεστεί πόρισμα. Πόρισμα συνήθως εκδίδουν οι ελεγκτικές αρχές. Εγώ γνωρίζω ότι η εισαγγελέας εκδίδει διάταξη.

Ποιος θα πείσει τους πολίτες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όταν εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός ήταν υπό παρακολούθηση; Ποιος θα πείσει τους πολίτες όταν βλέπει μια διάταξη ότι αυτές οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες; Αφενός νόμιμες, αφετέρου στη διπλανή πόρτα αυτού ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός ήταν υπό παρακολούθηση. Στη διπλανή πόρτα! Πώς είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι αυτές οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες, όταν ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη;

Επαναλαμβάνω: Ποντάρετε στο γεγονός ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί από την καθημερινότητα. Έχει να κάνει όμως με τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης και με την εμπιστοσύνη την οποία εσείς φροντίσατε να κλονιστεί από τους πολίτες προς την δικαιοσύνη» κατέληξε ο Λαρισαίος Βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ