Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την έλλειψη στήριξης προς τους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας

Με έκπληξη και απογοήτευση υποδεχθήκαμε την πρόσφατη αρνητική απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτηση που κατατέθηκε από τη Νέα Αριστερά, αναφορικά με την αναγκαιότητα στήριξης των βαμβακοπαραγωγών του θεσσαλικού κάμπου.

Οι παραγωγοί που αντιμετώπισαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω των καιρικών φαινομένων και των συνεπειών τους, όπως οι βροχές του τελευταίου δεκαημέρου του Απριλίου και το σκληρό έδαφος από τα φερτά υλικά που μετέφερε ο Daniel, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επανασπορές, επιβαρύνοντας το ήδη υψηλό κόστος παραγωγής.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Υπουργείο αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τη στήριξη αυτών των αγροτών, επικαλούμενο τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που προβλέπει αποζημιώσεις μόνο για υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις μετά τις 15 Μαΐου. Η απάντηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη ευαισθησίας και κατανόησης προς τα προβλήματα των παραγωγών της Θεσσαλίας.

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει τα εξής:

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση και ουσιαστική παρέμβαση από την πολιτεία.
Η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας είναι αδύνατη χωρίς τη συνδρομή του κράτους, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες.
Το κόστος επανασποράς αποτελεί μια επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς κρατική υποστήριξη.
Η ρευστότητα των παραγωγών είναι ήδη μειωμένη λόγω των περσινών πλημμυρών και των καταστροφών που υπέστησαν.
Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθεωρήσει άμεσα τη θέση του και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για το επιπρόσθετο κόστος της επανασποράς. Η αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας δεν μπορεί να περιμένει και οι βαμβακοπαραγωγοί αξίζουν τη στήριξη και την προσοχή της πολιτείας.

Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να στηρίζει τους παραγωγούς της Θεσσαλίας και να διεκδικεί τα δικαιώματά τους μέχρι την τελική δικαίωση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ