Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων για τις σφαγές ζώων ενόψει δεκαπενταύγουστου

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε

Ένα μήνα σχεδόν μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Πανώλης στη Θεσσαλία και τη διασπορά του σε άλλους επτά Νομούς της χώρας δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία της νόσου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν δεν γίνει εκρίζωση της νόσου θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο στα ζώα μας όσο και στην εμπορία κρέατος και γάλατος. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή έλαβαν αυστηρά μέτρα όσον αφορά τις μετακινήσεις των ζώων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά είναι δύσκολα αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την προστασία της εξαγωγικής δυναμκής της φέτας, της τιμής του γάλατος και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μας εκμεταλλεύσεων.

Στις φήμες για την απελευθέρωση της σφαγής αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου εμείς απαντάμε: «δεν θα δούμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος». Δεν θυσιάζουμε τον κόπο και τις θυσίες τόσων ημερών για το πρόσκαιρο κέρδος. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την αγροτική οικονομία της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ