Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν τα έτη 2020 – 2022 στο νομό και μονιμοποιούνται αυτοδίκαια

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (αριθμ. πρωτ. 11/29-7-24), το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν κατά τα έτη 2020, 2021 και 2022 στον νομό Λάρισας να επικοινωνήσουν με το Σωματείο, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα και συγκεκριμένα βήματα που αφορούν την αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.
Μπορείτε να επικοινωνείτε είτε στο mail της ΕΛΜΕ: elmelarisas@gmail.com είτε στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μια απόφασή του υπουργείου ακύρωσε την απόφαση με την οποία είχε ανακληθεί η μονιμοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών που είχαν διοριστεί το 2020.

Με τη δικαστική απόφαση «δικαιώνονται άμεσα όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες του 2020, αφού το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα».

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιβάλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους που έκλεισαν ή κλείνουν διετία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ