23 συνολικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Λάρισας – Τα 2 στο δήμο Τυρνάβου

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα αλλά και στο νομό Λάρισας, όπου εμφανίστηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα στο δήμο Τυρνάβου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Και αυτή την την εβδομάδα ο δήμος Λαρισαίων είναι πρωταθλητής με 12 συνολικά κρούσματα. Εν τω μεταξύ συνολικά 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την έκθεση από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 14/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εβδομήντα έξι (76) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα επτά (57) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα εννιά (19) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν είκοσι ένα (21) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, δύο εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση).

Έχουν καταγραφεί δέκα (10) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 80 έτη, εύρος 61 – 92 έτη).

Δείτε τους πίνακες της σημερινή έκθεσης:

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ