Σε ύφεση η φωτιά στη μονάδα ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι – Νέο μέτωπο στον Πυργετό

Στη φωτιάς στο Ομορφοχώρι ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ιδιωτική επιχείρηση ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι του δήμου Κιλελέρ και καίει χαρτιά, πλαστικά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο να δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο και εν τέλει να τη σβήσουν.

Εν τω μεταξύ επί ποδός τέθηκε από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε άμεσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, Μαρία Γαλλιού, τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ηλία Λεοντάρη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρη Τσέτσιλα.

Ο κ. Κουρέτας παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση κατάσβεσης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπογραμμίζεται ότι λόγω του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένει σε επιφυλακή.

Φωτιά στον Πυργετό

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στις 7.15 μ.μ. σήμερα πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στον Πυργετό Λάρισας.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 10ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Επίσης παρούσες είναι και υδροφόρες του δήμου Τεμπών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ