Συλλυπητήριο Μήνυμα του Σ.Έ.Α. Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» για την απώλεια του Αστ. Καφφέ

Με συγκίνηση και σεβασμό, η μεγάλη οικογένεια Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα αποχαιρετά σήμερα τον Αγαπητό Στέλιο Καφφέ, ένα εξαίρετο Μέλος του Συλλόγου μας, μια φωτεινή παρουσία που από τις 12/05/1991, ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη Εθελοντική Αιμοδοσία στην πόλη μας από την τότε Τράπεζα Αίματος Αμπελωνιτών, ενώ παράλληλα μαζί μαζί με άλλους συμπολίτες μας ήταν στην ομάδα Εθελοντών που δημιούργησαν την Τράπεζα Αίματος Αμπελωνιτών το 1991 και φυσικά από τους πρώτους Εθελοντές Αιμοδότες.

Στον Σύλλογό μας προσέφερε στο διάστημα από 12/05/1991 έως και τις 21/12/2014, οπότε και έπαψε, λόγω ηλικίας να αιμοδοτεί, πενήντα έξι (56) υπερπολύτιμες μονάδες αίματος, γινόμενος έτσι ο πρώτος σε αριθμό μονάδων Εθελοντής Αιμοδότης- Μέλος του Συλλόγου μας και για την τεράστια αυτή Ευγενική αιμοπροσφορά του βραβεύτηκε το 2014 στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας με την Ειδική Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου για τις πάνω από πενήντα μονάδες.

Δεν ήταν όμως η πρώτη του φορά τότε που αιμοδοτούσε, διότι από τα 22 του χρόνια αιμοδοτούσε, καλύπτοντας ανάγκες συνανθρώπων μας, αλλά από το 1976 και μέχρι το 1991 αιμοδοτούσε πάντα πρόθυμα στον Σύλλογο Υπαλλήλων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία εργάστηκε για 35 χρόνια, για να φτάσει έτσι συνολικά στις ογδόντα (80) και πλέον μονάδες αίματος.

Στην Αγροτική Τράπεζα προσλήφθηκε το 1976, εργαζόμενος για πρώτη φορά στο κατάστημα Φαρσάλων μέχρι το 1987, οπότε και μετατέθηκε στο νεοσυσταθέν κατάστημα της Τράπεζας στον Αμπελώνα, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε το 2009, με το βαθμό του Υποδιευθυντή.

Διοικητικά Στελέχη, Πελάτες και Συνεργάτες της Τράπεζας, αλλά και Συνάδελφοί του είχαν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις από την μεταξύ τους συνεργασία, αφού ο Στέλιος με τα ιδιαίτερα χαρίσματά του, την εργατικότητα, την συνέπεια, την εντιμότητα, την ευγένεια, την δοτικότητα, την προθυμία και την αλληλεγγύη ως βασική του αρχή προσέλκυε ευχάριστα τους πελάτες, δίνοντας σε αυτούς εκτός από τις τραπεζικές πληροφορίες, συμβουλές και υποδείξεις, ιδιαίτερα στους νεότερους για σωστή κοινωνική συμπεριφορά, προσφορά και αλληλεγγύη.

Το 2000, όταν συστήθηκε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα με τη σημερινή νομική του υπόσταση, υπήρξε επίσης από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του νέου Συλλόγου. Δεν παρέμεινε, όμως, ένα απλό μέλος, αλλά υπηρέτησε τον Σύλλογο δύο διετίες με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., πέντε με την ιδιότητα του Ταμία και από το 2019 μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος της Ε.Ε. του Συλλόγου μας.

Ο Αγαπητός Στέλιος συνεπής, δραστήριος, πάντα πρόθυμος και με αγωνιστικό πνεύμα καθώς ήταν, δεν έλειπε ποτέ από τις δράσεις του Συλλόγου, παροτρύνοντας όλα τα μέλη του Δ.Σ. να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε όλες οι δραστηριότητες να ολοκληρώνονται με απόλυτη επιτυχία. Δεν ήταν μόνο συνειδητός και τακτικός εθελοντής αιμοδότης, αλλά κήρυκας και πρεσβευτής της Ιδέας και του Θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αφού για μέρες πριν από κάθε εκδήλωση και δράση του Συλλόγου μας φρόντιζε να ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους του Συλλόγου και να προτρέπει και να παρακινεί με τον γνωστό χαρισματικό του τρόπο ιδιαίτερα τους νέους συμπολίτες μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες!

Ο Αγαπητός και εξαίρετος Στέλιος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.Όλοι οι συνάδελφοι που είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του, αλλά και όσοι συνεργάστηκαν στις διάφορες δραστηριότητες του Συλλόγου μας και αυτοί ακόμα που τον γνώρισαν στην καθημερινή του ζωή θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Αυτός ήταν ο Στέλιος Καφφές.

Περίλυποι, αλλά υπερήφανοι για το έργο και την προσφορά του αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο που υπηρέτησε τον Σύλλογό μας με ήθος, υψηλό φρόνημα και πίστη στις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

“Έφυγε” νωρίς και άφησε στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους εμάς τους συνεργάτες του, τους γνωστούς και τους φίλους, ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

“Έφυγε”, χωρίς όμως να ξεχαστεί.

Δεν θα τον ξεχάσου­με ποτέ, γιατί το φως και η καλοσύνη που σκόρπισε με το πέρασμά του από τον προσωρινό αυτόν κόσμο, δεν θα σβήσει με τον θάνατό του.

Πάντα θα τον θυμόμαστε με Αγάπη. Ο Σύλλογός μας τιμώντας την μεγάλη του προσφορά αφιερώνει στην μνήμη του την επόμενη Αιμοδοσία και Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Στην αγαπημένη σύζυγό του Ελένη, που στάθηκε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής του παρουσίας και στις δύο του κόρες, Ευαγγελία και Ξανθή, για τις οποίες έτρεφε πολύ μεγάλη Αγάπη, εκφράζουμε εκ μέρους σύσσωμης της Μεγάλης Οικογένειας Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Θα είσαι πάντα στην καρδιά και στη θύμησή μας!

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου!

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Φίλε, Συνάδελφε, Συνοθελοντή Αιμοδότη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ