Πανσέληνος Αυγούστου 2024 στο κάστρο της Βελίκας

Πανσέληνος 2024

Στο Κάστρο της Βελίκας ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες το έργο στερέωσης και ανάδειξης που υλοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-20. Στο έργο αυτό ερευνήθηκε και αποκαταστάθηκε η βόρεια και δυτική πλευρά της οχύρωσης, συμπληρώνοντας το έργο ανάδειξης που είχε ξεκινήσει στο προηγούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, και δημιουργήθηκε ένας νέος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας.

Το Κάστρο διέθετε επτά πύργους και 4 πύλες, ενώ στο εσωτερικό του στέγαζε οικισμό του 6ου αιώνα, της εποχής του Ιουστινιανού, από τον οποίο αποκαλύφθηκαν αρκετά κτίρια και πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων.

Για τη διευκόλυνση της περιήγησης των επισκεπτών δημιουργήθηκαν νέα μονοπάτια μέσα στη δασική βλάστηση που καλύπτει τον εσωτερικό χώρο, και υποστηρίχθηκαν με ξύλινες κλίμακες, όπου ήταν απαραίτητο.

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., η ΕΦΑ Λάρισας θα παρουσιάσει το έργο στο κοινό. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον χώρο και θα διανεμηθεί το ενημερωτικό έντυπο που εκδόθηκε.

Στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία για την Πανσέληνο του Αυγούστου, με την Billie Kark. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Από τον Κίσσαβο στο Κύμα».

Η Billie Kark είναι μια νέα καλλιτέχνις, της οποίας το μουσικό όραμα είναι να αφήνει ελεύθερη τη φαντασία της, για να δημιουργεί κάτι ασυνήθιστο και απροσδόκητο. Συνδέει δύο πολύ διαφορετικά μουσικά είδη: την ηλεκτρονική μουσική και το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι. Πειραματίζεται με ενδογενή στοιχεία, όπως η πολυφωνία, οι ελληνικοί στίχοι και οι ιδιωματισμοί και μερικές φορές τοπικά όργανα.

Πράγματα όπως η φύση, η λαογραφική παράδοση και η μαγεία, είναι η πηγή της έμπνευσής της και τα αγαπημένα της θέματα είναι η ελευθερία, ο θάνατος και η αναγέννηση.

Είσοδος Ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ