Ηλεία: Από στρεπτόκοκκο και όχι αράχνη ο θάνατος του 48χρονου – Και 2ος νεκρός στην περιοχή

Ανατροπή στα αίτια θανάτου του 48χρονου που παραθέριζε στην περιοχή του Κατάκολου και δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη, έφερε η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής.

Τελικά, όπως προκύπτει από τα ευρήματα, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ», ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε διεισδυτικό στρεπτόκοκκο και όχι σε σηψαιμικό σοκ από τσίμπημα αράχνης.

Πώς ήρθε η ανατροπή
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από ιατρικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα, μέσω της επισταμένης της εξέτασης η ιατροδικαστής Τσιόλα που διεξήγαγε την νεκροψία παρατήρησε στοιχεία που παρέπεμπαν σε σοβαρή λοίμωξη και έστειλε δείγματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο επιβεβαίωσε ότι αιτία θανάτου του παραθεριστή ήταν ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS).

Και δεύτερος θάνατος από στρεπτόκκοκο στην περιοχή
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και για δεύτερο περιστατικό θανάτου από την Αρχαία Ολυμπία υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν σε διερεύνηση και δόθηκαν δείγματα που βρίσκονται προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΠ. Αναμένεται δε να επιβεβαιωθεί σήμερα αν ο δεύτερος άνδρας κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο (iGAS).

Πηγή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ