Δήμος Ελασσόνας: Ξεκινάει η αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στο Γυμνάσιο Ελασσόνας

Τη σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων Γυμνασίου Ελασσόνας» υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Γκουγκουλής Ι. Κων/νος και ΣΙΑ ΕΤΕ» κ. Γκουγκουλή Κωνσταντίνο, με έδρα την Λάρισα, τον οποίο συνόδευε ο μηχανικός κ. Αθανάσιος Σπάχος.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 110.000,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ και αφορά σε εργασίες αντικατάστασης των κιγκλιδωμάτων των δύο κτιρίων του Γυμνασίου Ελασσόνας, καθώς τα υπάρχοντα κιγκλιδώματα χρήζουν αντικατάστασης διότι έχουν υποστεί φθορές, είναι σκουριασμένα, σε πολλά σημεία είναι σαπισμένα και δεν επιδέχονται αποκατάσταση. Ένα ακόμα έργο που έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του δήμου για ασφαλέστερες σχολικές μονάδες.


Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε: «Προχωρήσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταγραφή των προβλημάτων όλων των σχολείων του δήμου, σχολεία τα οποία ήταν με ελλιπή συντήρηση τα τελευταία χρόνια. Οι εργασίες που έχουμε δρομολογήσει θα δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα σε πολλές σχολικές μονάδες και θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το Γυμνάσιο Ελασσόνας είναι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα του δήμου με πάνω από 330 μαθητές και μέλημα μας είναι με παρεμβάσεις όπως αυτές, να καταστεί το σχολείο ακόμα ασφαλέστερο. Ήδη έχουν δρομολογηθεί και επιπλέον εργασίες συντήρησης στις τουαλέτες της σχολικής μονάδας, ενώ αυτό το διάστημα γίνονται εκτεταμένες εργασίες και ολοκληρώνονται οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Γυμνάσιο Βερδικούσιας και Γυμνάσιο Καλλιθέας, καθώς και επιπλέον εργασίες συντηρήσεων προϋπολογισμού 431.300,00 σε επιπλέον 8 σχολικές μονάδες».
Αντικείμενο της εργολαβίας είναι:
• Αποξήλωση των υφιστάμενων κιγκλιδωμάτων.
• Αποξήλωση των περιμετρικών, στους εξώστες, μαρμάρων.
• Κατασκευή και τοποθέτηση των νέων κιγκλιδωμάτων.
• Επίστρωση με νέα μάρμαρα των περιθωρίων, τα οποία ακολουθούν το περίγραμμα του εξώστη και εγκιβωτίζουν το μωσαικό , πλάτους 0,20μ και 0,30μ
• Ελαιοχρωματισμός όψεων (υποστυλώματα, κούτελα, οροφές εξωστών και τμήματα των δυτικών και ανατολικών όψεων των κτιρίων)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ