Ξεκινάει η Μ.Ε.Θ. Παίδων με 6 κλίνες στο Πανεπιστημιακό

«Στις 12 Δεκεμβρίου 2023 ξεκίνησε η κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το έργο αυτό κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ λόγω άψογης συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων: του χορηγού Οικ.Ξενοφώντα Καντώνια – COSMOS ALUMINIUM – , του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Δημητρίου Κατσινοκούρη, της Διευθύντριας της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής – Καθηγήτριας κας Ιωάννας Γριβέα, των υπηρεσιών του νοσοκομείου και δη της Τεχνικής – Ξενοδοχειακής Υπηρεσίας αυτού καθώς και αυτής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε ακριβώς 8 μήνες παραδίδεται σήμερα ένα μοναδικό έργο στην 5η ΥΠΕ που θα καλύψει την χρόνια έλλειψη κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Στερεά Ελλάδα. Η ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και διαθέτει συνολικά 6 κλίνες. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της ΜΕΘ είναι πλήρης, ενώ το Υπουργείο Παιδείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, εξασφάλισε όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα και οι 6 κλίνες, ήτοι 18 νοσηλεύτριες. Παράλληλα δε με τις εργασίας ολοκλήρωσης της Μονάδας, είχαν προχωρήσει και οι διορισμοί του ιατρού προσωπικού που θα την στελεχώσει: σύνολο τέσσερις(4) ενώ από Σεπτέμβριο αναμένεται και ο διορισμός ενός (1) ακόμη ιατρού.

Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της κ. Ε. Βόλακλη, Αναισθησιολόγο-Εντατικολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνης της ΜΕΘ Παίδων σε συνεργασία με την Αναισθησιολογική Κλινική και την ΜΕΘ ενηλίκων του νοσοκομείου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής και των Μονάδων της, οι οποίοι στηρίζουν το έργο της Παιδιατρικής Κλινικής και συνεχίζουν να προσφέρουμν αγόγγυστα τις νοσηλευτικές ή ιατρικές υπηρεσίες τους.

Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, ξεκινάει η λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων και ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα πολύχρονων προσπαθειών ώστε η Παιδιατρική Κλινική να αποτελέσει την ναυαρχίδα της παιδιατρικής φροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα. Σύντομα το έργο αυτό θα πλαισιωθεί από μια νεα ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη Παιδιατρική Κλινική που θα περιλαμβάνει νέα ΜΑΦ Παίδων, ανακαινισμένες Νοσηλευτικές πτέρυγες και Μονάδα Φυσιολογικών Νεογνών.»

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτριος Κ. Κατσικονούρης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ