Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Έργο «DEMOCRACY PANELS» από ομάδα νέων του Τυρνάβου

Ξεκινάει το έργο Εrasmus Solidarity: “DEMOCRACY PANELS” με κωδικό έργου 2023-3-EL02-ESC30-SOL-000170264, της πρώτης πρωτοβουλίας της ομάδας νέων ΓΡΑΦΕΙΝ.

Σχετικά με το DEMOCRACY PANELS

Το όνομα του έργου, «DEMOCRACY PANELS», είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο διττής σημασίας: τα “Panels” ως μια μικρή ομάδα ανθρώπων που επιλέγουν να συζητήσουν δημόσια τις απόψεις τους αναφορικά με την δημοκρατία και τις διαδικασίες της σε περιφερειακό επίπεδο, και “Panels” ως τα καρέ μιας σελίδας κόμικς, καθώς το τελικό παραδοτέο αυτού του έργου είναι ένας οδηγός κόμικς.

Στόχοι και Μεθοδολογία του Έργου

Το DEMOCRACY PANELS στοχεύει στην προώθηση της μακροχρόνιας δέσμευσης των μελών της ομάδας (τουλάχιστον 12 μήνες) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που προωθούν την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή των νέων στην κοινωνία. Μέσω μιας μεθοδολογίας που δίνει έμφαση στη δυνατότητα των μελών της ομάδας να αναδείξουν τα κύρια προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι των επαρχιακών πόλεων, σχεδιάζουμε δράσεις για την ενεργοποίηση των ίδιων και των συνομήλικών τους στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός γραφικού οδηγού για την αλληλεπίδραση τους με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτός ο οδηγός θα περιλαμβάνει:

– Βήματα για δράσεις και πρωτοβουλίες των νέων

– Μεθόδους για αποτελεσματική επικοινωνία και συμμετοχή στην τοπική κοινωνική ζωή

– Μια επισκόπηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

– Υποστήριξη της Ταυτότητας και της Συμμετοχής της Κοινότητας

«Στο πρώτο μας έργο για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, στοχεύουμε στην υποστήριξη της διαμόρφωσης της ταυτότητας της ομάδας μας, θέτοντας τα θεμέλια μιας άτυπης ομάδας νέων με σαφή πυρήνα και πρόθεση για δράση. Εστιάζουμε στην επαρχιακή πόλη του Τυρνάβου και στις κοντινές πόλεις και χωριά, δημιουργώντας μια συλλογική κοινότητα, ενεργών νέων.

Μέσω στενών συνδέσεων με την τοπική κοινότητα και ενός ερωτηματολογίου Google Forms με τίτλο «Τι Έκανα Φέτος Το Καλοκαίρι – Ένα Ερωτηματολόγιο Δραστηριοποίησης», εντοπίσαμε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως την χαμηλή συμμετοχή στις εθνικές εκλογές των νέων ψηφοφόρων (ηλικίας 18–27) και την σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ομάδα μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση ComMedi ανέπτυξαν το έργο DEMOCRACY PANELS (https://www.commedi.gr  ) .

Το έργο DEMOCRACY PANELS είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών μας για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων και της αλληλεγγύης στην κοινότητά μας.

Το έργο ήδη παρουσιάστηκε στην αντιδήμαρχο Τυρνάβου, κα Μαμανού, και εξασφάλισε τη συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου στις επόμενες φάσεις υλοποίησης του έργου.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Η Ομάδα ΓΡΑΦΕΙΝ

ΓΡΑΦΕΙΝ Youth group », αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ