Στον «αέρα» για δεύτερη χρονιά η επαναλειτουργία του πλημμυροπαθή βρεφονηπιακού σταθμού της ΔΥΠΑ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Στις 2 Σεπτέμβρη έχει οριστεί η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Ωστόσο ο βρεφονηπιακός σταθμός της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που λειτουργούσε πριν την πλημμύρα στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, φιλοξενώντας 48 παιδιά (27 βρέφη και 21 νήπια), βρίσκεται στον «αέρα» για δεύτερη χρονιά, αφού δεν έχει αποκατασταθεί από την ολοσχερή καταστροφή από την πλημμύρα του περασμένου Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών να μην ξέρουν τι θα κάνουν.

Σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν τα κυβερνητικά στελέχη ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργούσε κανονικά στις 2/9, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αφού ήδη ανακοινώθηκε ότι μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης στις 15/9, χωρίς όμως αυτό να διασφαλίζει κάτι τέτοιο, με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν προχωρήσει, ούτε υπάρχει ο σχετικός εξοπλισμός.

Με δεδομένη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πλημμυροπαθή βρεφονηπιακό σταθμό των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, οι γονείς δεν ξέρουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους.

Η πλειοψηφία των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνταν στον εν λόγω ΒΠΣ, προέρχονταν απο οικογένειες που ζουν στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και στη Γιάννουλη. Δηλαδή οικογένειες κυρίως πλημμυροπαθών, που ταλαιπωρούνται ακόμα από τις συνέπειες της πλημμύρας κι αν δεν ανοίξει τον Σεπτέμβριο ο βρεφονηπαικός σταθμός, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μια σοβαρή δυσκολία.

Η κυβέρνηση και η ελεγχόμενη απ’ αυτήν, διοίκηση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αντί για κούφια λόγια, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του βρεφονηπιακού σταθμού των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στον πλήρη επανεξοπλισμό του και στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει κανονικά ο βρεφονηπιακός σταθμός.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ