Πρόσκληση για την πλήρωση κενούμενων θέσεων Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επαναπροκηρύσσει την πλήρωση των παρακάτω θέσεων Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς που έχουν τα νόμιμα προσόντα και τις προϋποθέσεις να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση συνοδευόμενη από τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 της αριθμ. Φ.361.22/67/100248/Ε3/12-9-2023 (Β’ 5473) Υ.Α. δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή, από την Τρίτη 20 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 και ώρα 12:00.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Α. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Α/Α ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ

  • 17ο Ν/Γ ΛΑΡΙΣΑΣ 2/θ
  • 52ο Ν/Γ ΛΑΡΙΣΑΣ 2/θ
  • 2ο Ν/Γ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 2/θ
  • Ν/Γ ΕΥΥΔΡΙΟΥ 2/θ

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Α/Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ

  • ΔΣ ΑΙΓΑΝΗΣ 3/θ
  • ΔΣ ΔΙΛΟΦΟΥ 2/θ

ΕΠΙΛΟΓΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Οι Προϊστάμενοι/ες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων επιλέγονται από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής της παρ. 9 του άρθρου 37 του ν. 4823/2021 (Α’ 136) και τοποθετούνται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Η επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων γίνεται για τετραετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους και λήγει στις 31 Ιουλίου του 2027, με την επιφύλαξη της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4823/2021. Η επιλογή και τοποθέτηση σε κενούμενες θέσεις γίνεται για το υπόλοιπο της θητείας αυτής. Οι τοποθετούμενοι σε κενές ή κενούμενες θέσεις εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της θητείας τους μέχρι την ανάληψη της υπηρεσίας των νέων Προϊσταμένων Νηπια-γωγείων ή Δημοτικών Σχολείων.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Ως Προϊστάμενοι/ες 2/θ και 3/θ Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων επιλέγονται εκπαιδευτικοί που υπηρετούν κατά τον χρόνο της επιλογής με οργανική θέση στη σχολική μονάδα, στην οποία αφορά η επιλογή.
Οι υποψήφιοι/ες Προϊστάμενοι/ες πρέπει να έχουν: α) διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) πρέπει να έχουν διανυθεί στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης (παρ. 1 άρθρο 31 ν. 4823/2021), β) πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου. Η γνώση Τ.Π.Ε. Α’ επιπέδου αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α’39) και τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86.
Αν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της οκταετούς διδακτικής υπηρεσίας, της τετραετούς διδακτικής υπηρεσίας στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης ή της πιστοποιημένης γνώσης Τ.Π.Ε. Α’ επιπέδου, υποψήφιοι/ες μπορεί να είναι και εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο διδακτικής υπηρεσίας ή χωρίς πιστοποιημένη γνώση Τ.Π.Ε. αντίστοιχα.
Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολήςτων υποψηφιοτήτων, δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για θέση στελέχους της εκπαίδευσης.
Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος/α για την επιλογή ούτε να τοποθετηθεί σε θέση στελέχους εκπαίδευσης εκπαιδευτικός ο/η οποίος/α διανύει δοκιμαστική υπηρεσία (εκτός αν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 78 του ν.4997/2022) ή τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία ή έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως για τα αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 8 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26) ή του/της έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ίδιου Κώδικα.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο
και κατά το χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποβάλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας για την επιλογή τους ως Προϊστάμενοι/ες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μαζί με τον φάκελο υποψηφιότητάς τους, ο οποίος περιλαμβάνει:
1 Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναγράφονται οι τίτλοι σπουδών και επιμόρφωσης, η γνώση ξένων γλωσσών, η διδακτική, συμβουλευτική – καθοδηγητική και διοικητική – υποστηρικτική εμπειρία του/της υποψηφίου/ας καθώς και το συγγραφικό και ερευνητικό του/της έργο.
2. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών το οποίο εκδίδεται μετά από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης προς τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας και στο οποίο βεβαιώνονται και τα έτη διδακτικής υπηρεσίας και η βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία έχουν διανυθεί.
3. Πιστοποιητικά επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) ή αποδεικτικά γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ).
4. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’75) με την οποία βεβαιώνεται:
α) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν διανύει δοκιμαστική υπηρεσία ή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογήςτης παρ. 1 του άρθρου 78 του ν. 4997/2022, δεν τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία, δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 8 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26) ή δεν του/της έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ίδιου κώδικα. β) η γνησιότητα και αλήθεια των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών και των αναφερομένων στο βιογραφικό σημείωμα,
γ) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του/της ως στέλεχος της εκπαίδευσης σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν.4823/2021 τα τέσσερα τελευταία έτη.
δ) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν αποχωρεί υποχρεωτικά από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υποβάλλονται πρόσθετα δικαιολογητικά πέραν των τεσσάρων (4) προαναφερθέντων.
Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (τηλ. 2414409831, 2414409832, 2414409811, 2414409814 & 2414409840).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ