Συναυλία Στέφανου Κορκολή-Σοφίας Μανουσάκη στο Α΄Αρχαίο θεάτρο Λάρισας

Διοργανώνεται το Σάββατο 31/8 από το Δήμο Λαρισαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων με δωρεάν είσοδο για το κοινό

Στον μαγικό κόσμο της μουσική και της μελοποίησης, θα μας ταξιδέψουν με μία μοναδική συναυλία στον ιστορικό χώρο του Α΄ Αρχαίου θεάτρου Λάρισας, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, στις 21:00, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής και η σπουδαία ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, μαζί με δύο ακόμα εξαιρετικούς μουσικούς.

Ποιήματα και στίχοι που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια ανοίγοντας τις ψυχές και την σκέψη μας. Τη συναυλία διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για την ημερομηνία που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα Μικρούτσικου, Λοϊζου, Λάγιου, Μαρκόπουλου, όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Ο. Ελύτη, Κ.Π. Καβάφη, σε μελοποίηση του Στέφανου Κορκολή. Από τη βραδιά αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αγαπημένες συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή όπως το “θες”, “σβήσε το φεγγάρι” , “στους πέντε ανέμους” κ.α, όπως κι άλλα αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια.

Ο Στέφανος Κορκολής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η πορεία του στη μουσική σκηνή είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής,, έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ έχει γράψει πολλά τραγούδια τα οποία είναι διαχρονικές επιτυχίες. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι με υποτροφία του Γαλλικού κράτους, δίπλα σε διάσημους καθηγητές όπως η Yvonne Lefébure, ο Pierre Boulez και ο Astor Piazzolla. Είναι πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Σοφία Μανουσάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, έκανε μαθήματα στο ωδείο Χανίων όπου και διδάχτηκε θεωρία μουσικής, πιάνο, καθώς επίσης και μαθήματα φωνητικής. Κάθε φορά με τη φωνή της καθηλώνει τους θεατές.

Τραγούδι : Σοφία Μανουσάκη
Σαξόφωνο – φλάουτο: Βασίλης Δεφιγγος
Κιθάρες -τραγούδι: Κωστής Πυρενης
Πιανο – τραγούδι : Στέφανος Κορκολής
Ηχοληψία: Δημήτρης Δημητριάδης
Ενορχηστρώσεις : Στέφανος Κορκολής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ