Στο Δαμάσι για τις ζημιές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, της περιφέρειας και του δήμου Τυρνάβου

Αυτοψία στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα της Τρίτης πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια εκτιμητών του ΕΛΓΑ, γεωπόνων της περιφέρειας με επικεφαλής του αντιπεριφερειάρχη Δ. Τσέτσιλα και του δήμου Τυρνάβου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ν. Νταλαγιάννη, ενώ παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Α.Σ. Δαμασίου Ντ. Μουσιάρης.

Η εικόνα που αντίκρισαν σε μία έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων ήταν αποκαρδιωτική αφού η ζημιά σε κηπευτικά, αμπέλια και δένδρα προκλήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η συγκομιδή.

Οι αγρότες απαιτούν να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις ώστε να οδηγήσουν σε δίκαιες και στο 100% αποζημιώσεις και τονίζουν ότι για μία ακόμη χρονιά το πολύπαθο Δαμάσι που δεν έχει ακόμη επουλώσει τις πληγές του σεισμού του 2021 μετρά κάθε χρόνο ζημιές στην αγροτική παραγωγή και μάλιστα σε περιπτώσεις όπως ο περονόσπορος ή οι καταστροφές του Daniel δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα πληρωθούν.

Ο δήμαρχος

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ν. Νταλαγιάννη και Ν. Αρβανίτη, τον πρόεδρο του Δαμασίου Γ. Τσανάκα και τον πρόεδρο του Α.Σ. Δαμασίου Ντ. Μουσιάρη, επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές και είδαν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

Ο κ. Τσικριτσής σε δηλώσεις του έκανε λόγο για σοβαρή ζημιά και κάλεσε τον ΕΛΓΑ να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες και να αποζημιώσει στο 100% της ζημιάς.

Δείτε φωτο από τις αυτοψίες:

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ