Σύγχρονα σχολεία και πολυχώρους σε Δένδρα – Πλατανούλια θα κατασκευάσει η ΔΕΗ μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής

Μετά από παρεμβάσεις στη ΔΕΗ του δημάρχου Τυρνάβου, Στέλιου Τσικριτσή, που είχε αναλάβει από τις πρώτες ημέρες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής προσωπικά το θέμα της κατασκευής νέων σύγχρονων διδακτηρίων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών σε Δένδρα και Πλατανούλια, με δεδομένο ότι τα υπάρχοντα διδακτήρια είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Η ΔΕΗ με έγγραφό της γνωστοποίησε στο δήμο ότι αποδέχεται το αίτημα και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ανέγερση ενός 6θεσιου δημοτικού Σχολείου στα Πλατανούλια, ενός διθέσιου νηπιαγωγείου στα Δένδρα και δύο πολυχώρων στα δύο χωριά καλύπτοντας έτσι πλήρως τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων από την πρώτη στιγμή είχαν ταχθεί υπέρ της λύσης που προωθείται σήμερα, ενώ σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και η Π.Δ.Ε.Θεσσαλίας, Β. Ζιάκα, με σχετική επιστολή της.

Η σημερινή απόφαση της ΔΕΗ έρχεται να ανατρέψει τα όσα προωθούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή για επιδιορθώσεις στα σεισμόπληκτα διδακτήρια που θα διαιώνιζαν προβλήματα και παθογένειες που δημιουργούν τα μικρά και μη λειτουργικά σχολεία.

Στην επιστολή της ΔΕΗ προς τον δήμο Τυρνάβου την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Γεώργιος Στάσσης, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την σχετική συνάντηση με αρμόδιο κλιμάκιο του Δήμου σας και την επίσημη γνωστοποίηση του Δήμου σας, με την α’ σχετική επιστολή, για την ανάγκη μελέτης – κατασκευής ενός νέου εξαθέσιου δημοτικού σχολείου, ενός νέου διθέσιου νηπιαγωγείου και δύο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, στην δημοτική κοινότητα Δένδρων (οικισμοί Δένδρα, Πλατανούλια και Αγία Σοφία) του Δήμου Τυρνάβου, με χρηματοδότηση της ΔΕΗ A.E., σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Η ΔΕΗ Α.Ε. είχε εκφράσει την επιθυμία για την ανάληψη του έργου αυτού, αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2021 και προέβη στις αναγκαίες ενέργειες για την σύνταξη των σχετικών μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία που λειτουργούσαν μέχρι τότε, καθώς επίσης και για την ανέγερση δύο νηπιαγωγείων και δύο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων. Η διαδικασία είχε φτάσει μέχρι το στάδιο έκδοσης των σχετικών αδειών από τον Δήμο σας.

Μετά την τροποποίηση των αναγκών, όπως περιγράφονται ανωτέρω, εκφράζουμε και πάλι την επιθυμία μας να ολοκληρώσουμε το έργο χρηματοδότησης για την ανέγερση πλέον ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου, ενός διθέσιου νηπιαγωγείου και δύο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρία (3) χρόνια.

Σημειώνεται ότι με την νεότερη πρόταση του Δήμου σας, συμφωνεί και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε τον Δήμο σας, με την β’ σχετική επιστολή.

Σε ό,τι αφορά στην προσωρινή φιλοξενία των παιδιών σε σχολική μονάδα που έχει παραχωρηθεί από το Τ.Ε.ΘΑ όπως διατυπώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στις 11.07.2024, παρουσία του Διευθυντή γραφείου Υφυπουργού ΥΠΕΘΑ κου Μαρίτσα Δημητρίου και του Διευθυντή Τ.Ε.ΘΑ Αντιστράτηγου κου Λύκου Ευάγγελου, σας διαβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε υπήρξε προφορική ή γραπτή δέσμευση της ΔΕΗ Α.Ε, για την καταβολή του σχετικού μίσθώματος προς το Τ.Ε.ΘΑ

Παραμένουμε στην διάθεσή σας».

Το θέμα της αποδοχής της δωρεάς της ΔΕΗ Α.Ε. τέθηκε προς συζήτηση στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής την Τρίτη 20 Αυγούστoυ, που άναψε το πράσινο φως για την έναρξη των διαδικασιών ανέγερσης των νέων διδακτηρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ