Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο 303 ΠΕΒ Λάρισας – Εργαζόμενος παραλίγο να χάσει το χέρι του

Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024, στο 303 ΠΕΒ στη Λάρισα, όταν ένας εργαζόμενος, πολιτικό προσωπικό του εργοστασίου, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής ενός στρατιωτικού οχήματος Μ1117.

Το περιστατικό, το οποίο παραλίγο να οδηγήσει σε απώλεια χεριού για τον άτυχο εργαζόμενο, φέρνει στο φως τις σοβαρές ευθύνες του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου.

Οι καταγγελίες από εργαζόμενους αποκαλύπτουν μια σοκαριστική πραγματικότητα: Το 303 ΠΕΒ λειτουργεί χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με ελλιπή εργαλεία, ανεπαρκή μηχανολογικό εξοπλισμό και απουσία κατάλληλης εκπαίδευσης για το προσωπικό.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες μετά το ατύχημα, το οποίο προκάλεσε σοβαρό κάταγμα στο δάχτυλο του εργαζομένου, η αντίδραση ήταν εξαιρετικά ανεπαρκής, αφού ο τραυματίας μεταφέρθηκε με στρατιωτικό όχημα στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Πληροφορίες – φωτο: armyvoice.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ