Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών του νοσοκομείου Τρικάλων

Δείτε τί αναφέρει το κείμενο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών ιατρών

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την άσκηση πίεσης σε βάρος γιατρών ώστε να εξαναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο, αντί για τη στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Τρικάλων υπηρετούν πέντε (5) συνολικά Παιδίατροι από τους οποίους οι δύο (2) βρίσκονται σε νόμιμη κανονική άδεια και ο ένας (1) σε αναγκαστική αναρρωτική άδεια (λόγω νόσησης από Covid). Η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας ενημέρωσε σήμερα προφορικά τους δύο εναπομείναντες Παιδιάτρους πως η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ απαιτεί μετακίνηση στο νοσοκομείο Λαμίας, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο Τρικάλων (μέσω πάλι της 5ης ΥΠΕ) αναγκάζει Παιδιάτρους των Κ.Υ να εφημερεύουν στο νοσοκομείο Τρικάλων έτσι ώστε να καλύπτονται κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Αυγούστου.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην προχωρήσουν στην μετακίνηση γιατρού από την Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων, που όχι μόνο θα οδηγήσει στην περαιτέρω αποδυνάμωσή της αλλά και δεν θα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις των Παιδιάτρων στο νοσοκομείο Λαμίας. Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά είναι μια πρόσθετη αιτία ώθησης γιατρών σε παραιτήσεις από το ΕΣΥ.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ