Η Αγωνιστική Παρέμβαση καταγγέλλει αν. ΔΔΕ και Αστυνομία

Δείτε τί αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26/08/2024, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κλήση σε παροχή έγγραφων εξηγήσεων της συναδέλφισσας διευθύντριας που δεν πήρε μέρος στην διαδικασία αξιολόγησης, υλοποιώντας αποφάσεις της ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ). Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Αν. Διευθυντής της ΔΔΕ Λάρισας ήταν απών, την στιγμή μάλιστα που η προθεσμία για την ακρόαση της συναδέλφισσας για παροχή έγγραφων εξηγήσεων ήταν προκαθορισμένη (μέχρι 26/8/2024).

Άφαντοι ήταν και άλλοι διοικητικοί παράγοντες και με το ζόρι βρέθηκε ένας για να ακούσει και να μεταφέρει τα αιτήματά μας στον Αν. ΔΔΕ Λάρισας. Και σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε και παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΔΕ Λάρισας.

Καταδικάζουμε τόσο την απουσία και απαξία του Αν. Διευθυντή να ακούσει τα αιτήματα των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών, όσο και την παρουσία της αστυνομίας. Φαίνεται ότι ο αυταρχικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος.

Τα αιτήματά μας ήταν λιτά και σαφή: απέναντι σε πρακτικές ενός διοικητικού αυταρχισμού, θα αντιμετωπίσουν την ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων/ισσών μας. Όποιος υπογράψει παραπομπή για πειθαρχικές κυρώσεις σε απεργό εκπαιδευτικό να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπιστεί με όλα τα κινηματικά και τα νομικά μέσα που διαθέτει ο κλάδος.

Γιατί για το δικαίωμα στην απεργία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε, υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης. Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα συναντήσει την αντίδρασή μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ