Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης»

«Απαρχή μιας νέας εποχής για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο στη Λάρισα η φετινή διοργάνωση», τονίζει ο δήμαρχος Θ. Μαμάκος

«Δίνουμε ζωντάνια ξανά σε ένα αθλητικό γεγονός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα -και έλειψε, εδώ και χρόνια- από την πόλη: το τουρνουά «Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης». Για μας, δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ε

ίναι κυρίως η προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των αδικοχαμένων αθλητών, των δικών μας παιδιών, που καταδείκνυαν τις τεράστιες αθλητικές δυνατότητες της περιοχής μας. Η φετινή διοργάνωση του τουρνουά “Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης” ας είναι η απαρχή μιας νέας εποχής για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο της Λάρισας», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, για την επίσημη αναγγελία διεξαγωγής του 21ου τουρνουά ποδοσφαίρου, που κάνει «πρεμιέρα» το ερχόμενο Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι το τουρνουά «Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης» διοργανώνεται στη μνήμη του 19χρονου Δημήτρη Κουκουλίτσιου και του 20χρονου Δημήτρη Μουσιάρη, νεαρών αθλητών της ομάδας της ΑΕΛ που έχασαν τη ζωή τους στις 6 Σεπτεμβρίου 1979, σε τροχαίο δυστύχημα. Οι δύο διεθνείς με την Εθνική Ελπίδων, μετέβαιναν οδικώς από τη Λάρισα στην Αθήνα για να ενσωματωθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έδινε αγώνα στην Οδησσό με τη Σοβιετική Ένωση.

Συνεπιβάτης τους, τότε, ήταν και ο Γιάννης Βαλαώρας, που επέζησε από το τροχαίο -και αργότερα οι δύο διεθνείς με την Εθνική Ελπίδων, μετέβαιναν οδικώς στην Αθήνα για να ενσωματωθούν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έδινε αγώνα στην Οδησσό με τη Σοβιετική Ένωση. Συνεπιβάτης τους ο Γιάννης Βαλαώρας, που επέζησε κι αργότερα μεγαλούργησε με τη φανέλα της ΑΕΛ.

«Είναι συναισθηματικά φορτισμένη αυτή η στιγμή όχι μόνον για μένα, αλλά για όλους μας, για τους παλιούς συναθλητές των Μουσιάρη και Κουκουλίτσιου, αλλά και για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Μετά από ένα κενό μιας δεκαετίας, από το 2014, δίνουμε ξανά «πνοή» σε αυτό που ήταν πάντοτε η μεγάλη δύναμη της Λάρισας, τα αθλητικά της σωματεία -και δη τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Με γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών, με 24 ομάδες -που δείχνει πόσο η πόλη αγαπά και διψά για αυτό το τουρνουά», υπογράμμισε επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο κ.Μαμάκος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ.Βαγγέλη Μόρα, για την ανάληψη των καθηκόντων του ως προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου -«είναι μεγάλη τιμή για την πόλη, αλλά και το λαρισινό ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στον 20χρονο Λαρισαίο Χρήστο Παπαδόπουλο, που, από τοπικό σωματείο της Λάρισας, πλέον παίζει στο (ιταλικό) Καμπιονάτο.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην επανεκλογή του προέδρου της ΕΠΣΝ Λάρισας, κ.Δημήτρη Μπουχλαριώτη στη διοίκηση της ΕΠΟ -«είναι επίσης τιμητικό για τη Λάρισα, μπορούμε να έχουμε καλύτερες μέρες για το λαρισινό ποδόσφαιρο και θέλω να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε πάντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μαμάκος ευχαρίστησε, ακόμη, τους ανθρώπους του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ.Έλενα Ζήλου και κ.Βασίλη Καταραχιά, καθώς και όλους όσοι αγκαλιάζουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. «Μας γεμίζει χαρά, αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη για το πώς θέλουμε να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα του αθλητισμού στον Δήμο Λαρισαίων. Έχουμε τη δυνατότητα και τις προοπτικές να πάμε την πόλη μας ένα βήμα παραπάνω στο κομμάτι του αθλητισμού. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνέργεια και τη συνεργασία όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Θεμέλιος λίθος

Στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την πόλη της Λάρισας η αναβίωση του ιστορικού αυτού ποδοσφαιρικού τουρνουά, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκας, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή των ομάδων, από όλες τις κατηγορίες.
«Θεμέλιο λίθο» του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝ Λάρισας, κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης, υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση της Ένωσης θα είναι κοντά σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, όπως και σε όποια αντίστοιχη πρωτοβουλία αναληφθεί από άλλον Δήμο του νομού.

Τουρνουά «Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης»

Στη φετινή διοργάνωση έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών, καθώς θα αναμετρηθούν 24 ομάδες, χωρισμένες σε έξι ομίλους και θα διεξαχθούν 43 παιχνίδια, ενώ όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Λαρισαίων. Η έναρξη έχει οριστεί για το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024, ενώ αναλυτικό πρόγραμμα των αναμετρήσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

21ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
“Δ. ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ-Δ. ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ” 2024

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ