Ε. Λιακούλη: Παραπαίουν τα δημόσια νοσοκομεία, με βαρύ τίμημα για τους πολίτες

Η δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για τραυματισμό ασθενούς στο ΠΓΝΛ

Σε δήλωση για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή τον χθεσινό τραυματισμό στο κεφάλι, από κομμάτι της οροφής που κατέρρευσε, ασθενούς η οποία βρισκόταν στα εξωτερικά απογευματινά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τα εξής:

«Μπορεί ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης και η ‘’κουστωδία’’ του να έχουν επισκεφθεί τη Λάρισα τους τελευταίους μήνες, για να ανακοινώσουν συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου του ΠΓΝΛ, ωστόσο, κριτής των όποιων ‘’παρεμβάσεών’’ τους δεν είναι άλλος από την ίδια την πραγματικότητα.

Μια γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι (!), εχθές, από την πτώση τμήματος της οροφής, όταν γιατρός των εξωτερικών απογευματινών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Λάρισας, συνταγογραφούσε την αγωγή της…

Το να κινδυνεύει, ωστόσο, περαιτέρω η υγεία ασθενών που επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας, από τα …ίδια τα νοσοκομεία, είναι απαράδεκτο εν έτει 2024, για μία χώρα που θέλει να ονομάζεται (και να είναι) ευρωπαϊκή.

Αλλά οι συχνά προβληματικές, ​έως επικίνδυνες, υποδομές των υγειονομικών δομών της χώρας αποτελούν μονάχα ένα ‘’σύμπτωμα’’ της γενικότερης κυβερνητικής αδιαφορίας, αν όχι ανοιχτής εχθρότητας, για τη δημόσια υγεία.

Με ‘’μπαλώματα’’, όπως οι ‘’επιτάξεις’’ ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, η δήθεν μεταρρύθμιση των αδρά πληρωμένων από τους ασθενείς ‘’απογευματινών χειρουργείων’’ ή η χρησιμοποίηση των δημόσιων υποδομών υγείας από ομίλους ιδιωτικών συμφερόντων, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ‘’ξαναζεσταμένη’’ θατσερική αντίληψη για ό,τι είναι δημόσιο – και που σημειωτέον απέτυχε και στην ίδια την Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας σε όλη την Ε.Ε., ενώ συγκαταλέγονται στους ουραγούς ως προς την αγοραστική τους δύναμη, εκατοντάδες φαρμακευτικά σκευάσματα ευρείας χρήσης ακρίβυναν με απόφαση του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, κατά 35% μεσοσταθμικά, από εχθές Δευτέρα (26/7/2024) με τη δικαιολογία ότι ήταν …φθηνά (!).

Σε αυτό το δυστοπικό για τους πολλούς και τους αδύναμους πολίτες σκηνικό, ο υπουργός Υγείας, εξακολουθεί να επαίρεται ότι όλα ‘’βαίνουν καλώς’’ και ότι όλα μέχρι τώρα –εδώ και 5 χρόνια- είναι ‘’καλώς καμωμένα’’, ενώ κυνικά ο ίδιος συνεχίζει το ‘’ξήλωμα’’ της δημόσιας υγείας…

Αν ωστόσο η πραγματικότητα τεστάρει τα λεγόμενά του, όπως εχθές με τον (τριτοκοσμικό τρόπο) τραυματισμού ασθενούς στο ΠΓΝΛ, ‘’τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα’’, είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει, με τον γνωστό, στρεψόδικο τρόπο του, στον οποίο μας έχει συνηθίσει…

Το ζήτημα είναι, αν θα τον πιστέψουν και αυτή τη φορά οι πολίτες…».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ