Συμπαράταξη Λαρισαίων: Το παζάρι της Λάρισας και η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

Δείτε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Ο θόρυβος που ξέσπασε για την υπόθεση του λούνα παρκ στο παζάρι της πόλης μας προβληματίζει όλους. Αποτελεί στην ουσία συνέχεια αντίστοιχων δημοσιευμάτων με αφορμή τραγικά περιστατικά, όπως αυτό της Χαλκιδικής. Πιστεύουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως έκαναν και στο παρελθόν, ελέγχουν με αίσθημα ευθύνης κάθε πιστοποιητικό.

Ωστόσο, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί. Και ενώ γίνεται λόγος για τις ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων και περαιτέρω αυστηροποίηση των διαδικασιών, κάτι που ως Συμπαράταξη Λαρισαίων επισημάναμε από την πρώτη στιγμή στα αρμόδια όργανα, η Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Μόλις προχθές ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών και αρμόδιος αντιδήμαρχος μετά τη ολοκλήρωση της Δημοπρασίας για την παραχώρηση του παζαριού σε ιδιώτη για πρώτη φορά στην ιστορία, αναφερόταν στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί αυτό με την απουσία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Για την ασφάλεια και λειτουργία, για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, την καθαριότητα και την φύλαξη δεν θα έχουν ευθύνη οι υπηρεσίες του Δήμου, οι εντεταλμένες να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα στον Ασπρόπυργο, που δραστηριοποιείται μακριά από την περιφέρειά μας. Και βέβαια, για να ολοκληρωθεί το αλαλούμ, ενώ η Δημοτική Αρχή κομπάζει ότι δεν θα απασχοληθούν οι υπηρεσίες και δεν θα έχουν ευθύνη, αυτό είναι κατ’ επίφαση αφού βάσει της διακήρυξης οι ανάδοχοι πρέπει να έχουν έτοιμο το παζάρι και το λούνα παρκ μέχρι 20/9, ώστε να κάνουν «αυτοψία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου».

Το επισημάναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το επισημαίνουμε και τώρα. Είναι ένα μεγάλο λάθος. Η Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου φέρει την αποκλειστική ευθύνη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ