Κάδους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών απέκτησε ο δήμος Τυρνάβου

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Τυρνάβου προμηθεύτηκε 150 πράσινους κάδους και 36 μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Επίσης μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προμηθεύτηκε 26 συστοιχίες κάδων για την ξεχωριστή διαλογή και ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών, μεταλλικών συσκευασιών και 13 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού που θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον δίκτυο ανακύκλωσης γυαλιού.

Η ενίσχυση της διαλογής των απορριμμάτων αποτελεί το “στοίχημα” των επόμενων ετών, για τον Δήμο Τυρνάβου προκειμένου να διευρύνει ακόμη περισσότερο τον διαχωρισμό των απορριμμάτων που καταλήγουν στους μπλε κάδους με τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης. Βασικοί στόχοι είναι η μείωση της κατανάλωσης του χαρτιού, μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, η μείωση των αποβλήτων, η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σημαντικά είναι και τα οφέλη, που προκύπτουν για την υγεία.

Οι κάδοι ανακύκλωσης χωριστών χρωμάτων έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία του Δήμου και πιστεύουμε ότι με την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών και την ορθή απόθεση των ανακυκλούμενων υλικών, θα πέτυχουμε να χαιρόμαστε ένα Δήμο καθαρό εξοικονομώντας πόρους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσης τονίζει:

“Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου προσπαθεί με το ελάχιστο πλέον λόγω της υποστελέχωσης από την κεντρική εξουσία, για την έκταση και το μέγεθος του Δήμου Τυρνάβου προσωπικό της, να μπορέσει να εκπληρώσει ένα δύσκολο έργο. Σε όλο αυτό το εγχείρημα χρειάζεται την συμμετοχή των συμπολιτών μας και των επαγγελματιών του Δήμου.

Διότι ο δρόμος είναι ένας και δεν είναι άλλος από τον δρόμο της συνεργασίας Δήμου και κατοίκων. Έτσι μόνο θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε για την καθαριότητα, την υγιεινή των κοινοχρήστων χώρων και την καλύτερη εικόνα των πόλεων και των χωριών μας.

Το θέμα της καθαριότητας καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου Τυρνάβου. Το δείξαμε έμπρακτα από τους πρώτους μήνες της θητείας μας αλλάζοντας την εικόνα της καθαριότητας στο Δήμο Τυρνάβου με τον απαραίτητο σχεδιασμό και την μεγάλη προσπάθεια των εργαζόμενων.

Για να συνεχίσουμε όμως να έχουμε καθαρό και όμορφο Δήμο απαιτείται η συμμετοχή όλων μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ