Χρ. Κέλλας: Με το ίδιο θάρρος και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι πρόγονοί μας, εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της Λάρισας

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Σήμερα, τιμούμε την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό, μια ιστορική στιγμή που σηματοδότησε την ένταξη της Θεσσαλίας στην ελεύθερη Ελλάδα. Τιμούμε τις θυσίες όλων όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας: τους Λαρισαίους και Θεσσαλούς επαναστάτες που δεν λύγισαν απέναντι στον Τούρκο δυνάστη επί 458 χρόνια και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό που εισήλθε θριαμβευτικά στην πόλη στις 31 Αυγούστου 1881. Αυτή η ημέρα δεν είναι μόνο μια υπενθύμιση των αγώνων και θυσιών των προγόνων μας για την ελευθερία, αλλά και μια ευκαιρία, αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κληρονομιάς που μας άφησαν, να οραματιζόμαστε το μέλλον με αυτοπεποίθηση».

Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, δίνοντας το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό, ενώ πρόσθεσε:

«Η Απελευθέρωση της Λάρισας αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την εθνική ολοκλήρωση και την ενδυνάμωση της πατρίδας μας. Η πόλη μας εξελίχθηκε σε στρατηγικό κέντρο για τη χώρα, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στους επόμενους εθνικούς αγώνες και στη διαμόρφωση της αγροτικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η σημερινή επέτειος μας γεμίζει υπερηφάνεια, αλλά και ευθύνη. Υπερηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν μας και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι πρόγονοί μας και ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο τους, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Ιδίως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, που Λάρισα και η Θεσσαλία μας δοκιμάζονται σκληρά από την κλιματική κρίση, που προξένησε προβλήματα στις υποδομές, την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, αντλούμε δύναμη από την ιστορία μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Με το ίδιο θάρρος και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι πρόγονοί μας, εργαζόμαστε αδιάλειπτα και εναρμονισμένα για την ανάπτυξη της Λάρισας και την πρόοδο των ανθρώπων της. Με τη δέσμευση να στεκόμαστε στο πλευρό όλων των Λαρισαίων, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη για την ανάταξη της περιοχής μας, προσβλέπουμε σ´ ένα ευοίωνο μέλλον για τη Λάρισα και τον νομό μας, ως “ατμομηχανή” της αγροτικής οικονομίας και γεωγραφικό κέντρο της χώρας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Λαρισαίες και όλους τους Λαρισαίους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ