Θέσεις εργασίας Πανεπιστημιακού Διδακτικού Προσωπικού στο IdEF Γαλλικό Κολλέγιο

Υπό Σύσταση Γαλλικό Πανεπιστήμιο International Campus Sorbonne Paris Nord

Το Idef (Institution d’Etudes Francophones) Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδος, μη κερδοσκοπική νομική οντότητα, αναζητά συνεργάτες καθηγητές στο πλαίσιο της υφιστάμενης λειτουργίας του, αλλά και της προετοιμασίας ίδρυσης Μη Κρατικού – Μη Κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου – Παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Sorbonne Paris Nord .

Η συνεργασία αφορά αρχικά στις Σχολές Νομικών Επιστημών, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Δημοσιογραφίας καθώς και Οικονομίας – Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Sorbone Paris Nord, που ήδη προσφέρονται ή θα προσφέρονται σύντομα στην Ελλάδα μέσω του Γαλλικού Κολλεγίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει κατ΄ ελάχιστον να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

Ελάχιστες Προϋποθέσεις:

  • Διδακτορικό δίπλωμα στη αντικείμενο
  • Τουλάχιστον 3 έτη ακαδημαϊκής εμπειρίας σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
  • Τεκμηριωμένη ερευνητική δραστηριότητα με δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
  • Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
  • Ικανότητα στη χρήση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και εκπαιδευτικής τεχνολογίας.
  • Εμπειρία σε διοικητικά καθήκοντα και συμμετοχή σε ακαδημαϊκά συνέδρια θα θεωρηθεί επιπλέον προσόντα.
  • Σε επίπεδο κολεγιακών προγραμμάτων θα συνεκτιμηθεί τυχόν επαγγελματική προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Διευκρινίζεται ότι σε επίπεδο κολεγιακών προγραμμάτων θα συνεκτιμηθεί τυχόν επαγγελματική προϋπηρεσία στο αντικείμενο, καθώς και πρόσληψη περιορισμένου αριθμού καθηγητών χωρίς διδακτορικό τίτλο σπουδών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διδασκαλία λαμβάνει χώρα στα ελληνικά, η γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο προσόν.

Καθήκοντα και Υποχρεώσεις:

  • Διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων.
  • Καθοδήγηση και εποπτεία φοιτητών σε ερευνητικές εργασίες και διατριβές.
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και πρωτοβουλίες των Τμημάτων.
  • Συμβολή στην ανάπτυξη και βελτίωση του προγράμματος σπουδών.
  • Συμμετοχή σε διοικητικά και οργανωτικά καθήκοντα του Τμήματος.

Προσφέρονται:

  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
  • Δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
  • Συνεργατικό και υποστηρικτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα και προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
Συνοδευτική επιστολή.
Δύο συστατικές επιστολές.
Κατάλογο δημοσιεύσεων και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2024

Οι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα σε μορφή PDF, στα ελληνικά, τα γαλλικά ή τα αγγλικά, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου international@idef.gr. Στην ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να απευθύνονται οι υποψήφιοι για τυχόν ερωτήματα. Σε αυτό το στάδιο δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και βιογραφικά δεν θα γίνονται δεκτά με διαφορετικό τρόπο. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα επισυνυπτόμενα αρχεία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 MB.

Το Institution d’Etudes Francophones (IdEF) – Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδος, αποτελεί μη κερδοσκοπική νομική οντότητα, που από το 1995 προσφέρει στην Ελλάδα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης Sorbonne Paris Nord. Οι φοιτητές του IdEF αποτελούν κανονικά εγγεγραμμένους φοιτητές του Γαλλικού Πανεπιστημίου, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι. Το IdEF – Γαλλικό Κολλέγιο είναι αδειοδοτημένο από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Sorbonne Paris Nord αποτελεί ένα από τα δεκατρία αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού (γνωστού ευρέως και ως Πανεπιστημίου της Σορβόννης). Το Sorbonne-Paris-Nord αποτελεί Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ένα από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα, με πέντε πανεπιστημιουπόλεις: Villetaneuse, Bobigny, Saint-Denis, La Plaine Saint-Denis και Argenteuil. Είναι ιδρυτικό μέλος του Campus Condorcet, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, και της συμμαχίας πανεπιστημίων Sorbonne-Paris-Cité με το Université Paris-Cité.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ