Τριήμερο επισκέψεων σε χωριά για τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τεμπών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, δια της επικεφαλής της Μαρίας Κωστή, συνέχισε τις επισκέψεις σε χωριά του Δήμου, προκειμένου να συνεχίσει την καταγραφή και την ανάδειξη των προβλημάτων που η κάθε περιοχή αντιμετωπίζει.

Έτσι, στις 29/8/2024, συναντήθηκε με το τοπικό συμβούλιο του Μακρυχωρίου, την πρόεδρο Άννα Καραπάνου και με δημότες.

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα του χωριού, εκείνα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι:

1)Η εξασφάλιση δεύτερης πομόνας ύδρευσης

2)Η εγγραφή δημοτικών ακινήτων, κυρίως χωραφιών, στο Κτηματολόγιο

3)Δημιουργία διεξόδου στο ρέμα που καταλήγει στα διόδια

4)Η απομάκρυνση των ανενεργών ποιμνιοστασίων και η εκκαθάριση της περιοχής

5)Η δημιουργία περιφερειακού δρόμου, πίσω από το ντόπιο αλλαντοποιείο

6)Η απομάκρυνση των λυμάτων από τα χοιροστάσια, τυροκομεία, ποιμνιοστάσια, ελαιοτριβεία, που μολύνουν και υποβαθμίζουν την περιοχή

7)Η επισκευή, συντήρηση των υπαρχόντων πεζοδρομίων και η κατασκευή νέων, εκεί που δεν υπάρχουν

8)Να γίνει προσπάθεια να μειωθεί η όχληση και ο κίνδυνος, από την διέλευση βαρέων οχημάτων από τον παράπλευρο, της εθνικής οδού, δρόμο, που πολλές φορές παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Επιπλέον νεαροί οδηγοί μοτοσυκλετών, προκαλούν μεγάλη ταραχή, τις μικρές πρωινές ώρες, στους δημότες που κοιμούνται και αυτό το φαινόμενο γένει να γίνει μάστιγα της περιοχής, μιας και αναφέρεται ως πρόβλημα και σε άλλα χωριά του Δήμου.

Φυσικά η αγροτική οδοποιία και η εσωτερική οδοποιία, κρατούν και εδώ τα σκήπτρα.

Στην κοινότητα Παραποτάμου, που βρεθήκαμε στις 3/9/2024, οι κάτοικοι θεωρούν άμεσης προτεραιότητας ζήτημα, την απομάκρυνση των ενεργών ποιμνιοστασίων μέσα από το χωριό, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφυκτικό, από την μυρωδιά, κυρίως το καλοκαίρι.

Επίσης και εκεί υπάρχει ανάγκη για καινούργια υδρευτική γεώτρηση, όπως τόνισε ο πρόεδρος Γιώργος Γουγουλιάς, αλλά και βελτίωση της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.

Στην Ελάτεια, στις 4/9/2024, οι κάτοικοι και ο πρόεδρος Γιάννης Ζάρρας, επεσήμαναν το πρόβλημα που δημιουργείται καθημερινά στους αγρότες, από την καταπάτηση των αγροτικών δρόμων του αναδασμού, που περιόρισε σοβαρά το πλάτος τους και την ανάγκη διατήρησης και συντήρησης των χαντακιών στην ίδια περιοχή.

Η λειτουργία μιας ακόμη αρδευτικής πομόνας, η συντήρηση και εδώ της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, ο καθαρισμός πολλών σημείων από εύφλεκτα χόρτα και των ρεμάτων στα ψηλά σημεία τους, είναι κάποια από τα πολλά ζητήματα που αναφέρθηκαν, από το τοπικό συμβούλιο και τους δημότες.

Ο ιερέας του χωριού πρότεινε να δημιουργηθεί περιφερειακός δρόμος- αντιπυρική ζώνη, ώστε να μην κινδυνέψει το χωριό, στο ενδεχομένο πυρκαγιάς και να υπάρξει τρόπος διαφυγής των κατοίκων.

Έτσι λοιπόν έκλεισε και αυτό το περιηγητικό τριήμερο, με καταγραφή “πλούτου” προβλημάτων, κυρίως όμως με έκδηλη την αγωνία των κατοίκων όλων των περιοχών, για τη διαρκή μείωση του πληθυσμού και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητάς τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ