Επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστα η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία

Ανακοίνωση του Υπεύθυνου Αγροτικών Θεμάτων της Πλεύσης Ελευθερίας, Σωκράτη Αλειφτήρα

Ένα χρόνο μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel και ενώ αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς δίνουν ακόμα μάχη για να ξαναστήσουν τις ζωές τους, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Θεσσαλία για να εξαγγείλει έργα για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Μια επίσκεψη η οποία εξελίχθηκε σε ακόμα μία επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος φρόντισε οπουδήποτε και αν βρισκόταν ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να έχει παρατεταγμένες τις δυνάμεις καταστολής έτσι ώστε να εμποδίζουν τους πλημμυροπαθείς κατοίκους και αγρότες να έρθουν σε επαφή με τον κ.Μητσοτάκη και να του εκφράσουν τα προβλήματα και τα παράπονά τους.

Εξαγγέλθηκαν έργα προϋπολογισμού 3 δισ. €, πολλά όμως από τα οποία τα είχε εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης και μετά τον Ιανό τον Σεπτέμβριο του 2021 σε επίσκεψή του στα Φάρσαλα αλλά και έπειτα από το φαινόμενο Daniel πριν ένα χρόνο. Ένα χρόνο τώρα, οι άνθρωποι στον πρωτογενή τομέα και οι κάτοικοι παραποτάμιων περιοχών ζουν με τον φόβο μια νέας πλημμύρας, καθώς βλέπουν την Κυβέρνηση αλλά και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αρνούνται στην πράξη να εκπληρώσουν τα μεγάλα έργα που είχαν υποσχεθεί αλλά και να προβούν σε ενίσχυση των αναχωμάτων και σε καθαρισμό των ποταμών. Ο Θεσσαλικός κάμπος, όμως, που αποτελεί πυλώνα της αγροτικής οικονομίας, στον οποίο παράγεται το 40% της εγχώριας παραγωγής βαμβακιού, το 50% της βιομηχανικής ντομάτας, το 18% των βοοειδών και συνεισφέρει πάνω από 5% στο ΑΕΠ της χώρας δεν έχει ανάγκη από φιέστες και ψεύτικες υποσχέσεις.Έχει ανάγκη από δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις και από έργα πραγματική αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Θεσσαλίας και να πιέζει την Κυβέρνηση, μέσω του κοινοβουλευτικού της ελέγχου για την υλοποίηση τους.
Θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους ανθρώπους, τους πολίτες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, με καθημερινή παρουσία και με ουσιαστική επικοινωνία, όπως κάναμε και χθες, με την επίσκεψη της Προέδρου μας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στη Θεσσαλία και στον Βόλο, όπου συναντηθήκαμε και μιλήσαμε απ´ευθείας με τους πληγέντες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τα κινήματα, τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Ακούγοντας όλα όσα είχαν να πουν και να προτείνουν, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία που μας κατέθεσαν και αναλαμβάνοντας δράση για να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή τους. Τις επόμενες ημέρες, η Πρόεδρός μας θα επισκεφθεί τον Πλατύκαμπο και τα παρακάρλια χωριά και θα είναι όπως πάντα δίπλα τους τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ