Ο Β. Κόκκαλης για την πανώλη: Την ώρα που ο υφυπουργός αυτοαποθεώνεται, τα κρούσματα «θερίζουν» στην χώρα μας!

«Ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας μιλά για υποδειγματική διαχείριση της πανώλης στην Ελλάδα και για… συγχαρητήρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ευρωπαίοι όχι μόνον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά και τα αλλεπάλληλα νέα κρούσματα στη χώρα μας συνεχίζουν να αποκαλύπτουν την έμπρακτη ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Έφερα την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή το τεράστιο πρόβλημα που απειλεί την Ελληνική κτηνοτροφία, την πανώλη, ζητώντας εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ακόμη τα κρούσματα συνεχίζουν να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, γιγαντώνοντας το πρόβλημα με αλυσιδωτές αντιδράσεις στον πρωτογενή τομέα και εν γένει στην οικονομία. Αν’ αυτού, άκουσα από τον κ. Κέλλα να λέει πόσο υπερήφανος νιώθει που έλαβε «συγχαρητήρια» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση της πανδημίας!

Αυτό βέβαια που δεν είπε και που αποκαλύψαμε εμείς, είναι η εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 29 Αυγούστου, η οποία μόνον κολακευτική δεν είναι για την Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το πρόβλημα.

Λέει μεταξύ άλλων ότι «στην παρούσα επιδημιολογική κατάσταση υπάρχει υψηλός κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου, λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι νέες εστίες αναφέρονται πάνω από δύο-τρεις εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση των πρώτων εστιών στις ίδιες περιφερειακές ενότητες, κάτι που υποδηλώνει εμμονή στην κυκλοφορία της νόσου. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα της επιδημιολογικής κατάστασης και προκειμένου να περιοριστεί αμέσως η εξάπλωση της νόσου, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι δεν πραγματοποιούνται μετακινήσεις ζώων».

Τα παραπάνω έρχεται – δυστυχώς – να επιβεβαιώσει η ίδια η πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνον από την περασμένη Τετάρτη, την ημέρα που ο υφυπουργός μιλούσε για… «συγχαρητήρια» (!) καταγράφηκαν στη χώρα μας τέσσερα νέα κρούσματα! Και για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της κοροϊδίας, αρκεί να ανατρέξει στα αντίστοιχα στοιχεία της γειτονικής Ρουμανίας απ’ όπου μάλιστα ξεκίνησε το πρόβλημα.

Εκεί, τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε εδώ και δύο εβδομάδες, στις 23 Αυγούστου!
Τελικά εκεί στην κυβέρνηση βρέχει ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ