Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Κοιλάδα: Διατηρούμε τους δεσμούς με τις ρίζες μας

«Καμία προσπάθεια αλλοτρίωσης της εθνικής μας ταυτότητας, με όποιο πρόσχημα και προσωπείο και αν επιχειρείται, δεν θα έχει τύχη, εφόσον οι ίδιοι οι Έλληνες συνεχίζουν να διατηρούν τους δεσμούς τους με τις ρίζες τους. Και εδώ στην Κοιλάδα, ένα χωριό που η πλειοψηφία των κατοίκων του είναι απόγονοι των προσφύγων που ήρθαν από την Ανατολική Ρωμυλία, όπως είδαμε και σε κάθε χωριό της πατρίδας μας το περασμένο καλοκαίρι, οι ρίζες αυτές είναι ζωντανές και οι κάτοικοι, μεγάλοι και μικροί, τις τιμούν με τον δέοντα τρόπο. Χρόνια Πολλά σε όλους!».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την αρτοκλασία στον Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Κοιλάδα της Λάρισας, που τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας π. Αδάμ, στο πλαίσιο των Θεοτοκείων, που φέτος ήταν αφιερωμένα στην επέτειο των 50 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Αντίσταση στην αλλοτρίωση
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που αντάλλαξε ευχές με κατοίκους του χωριού, στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η ορθόδοξη πίστη, η σταθερή αναφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η προσήλωση στις παραδόσεις του διέσωσαν τον ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας, όπως και της Μακεδονίας από τον εκβουλγαρισμό που επεδίωξε συστηματικά η βουλγαρική εξαρχία. Και σήμερα, που η παγκοσμιοποίηση απειλεί με πολιτισμική ισοπέδωση τον δυτικό κόσμο, η Ορθοδοξία και η κοινωνική διάσταση αυτής με τις γιορτές και τα έθιμα του λαού μας είναι μια μορφή αντίστασης στην αλλοτρίωση της ταυτότητάς μας, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».


Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Χρήστος Τερζούδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Κουρδής, ο πρόεδρος του χωριού κ. Κώστας Κερμελίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Τάσος Πρασσάς, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας κ. Παναγιώτης Νατσίδης και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ