Με επιτυχία υλοποιήθηκε η ημερίδα μαθηματικών με θέμα «Εξελίσσοντας τη Διδασκαλία των Μαθηματικών: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, η βιωματική επιμορφωτική ημερίδα μαθηματικών με θέμα «Εξελίσσοντας τη Διδασκαλία των Μαθηματικών: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη». Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν κυρίως στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, είχε ως στόχο την εξερεύνηση νέων μεθόδων και πρακτικών που μπορούν να ενισχύσουν τη μαθησιακή διαδικασία και να εμπλουτίσουν την εμπειρία των μαθητών.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα και την πολύτιμη υποστήριξη της διεύθυνσης του σχολείου, με ιδιαίτερη συμβολή του υποδιευθυντή και Μαθηματικού κ. Δημητρίου Δάσιου.
Η ημερίδα, με τις καινοτόμες προτάσεις της, άνοιξε νέους ορίζοντες στη διδασκαλία των Μαθηματικών, αναδεικνύοντας τη σημασία της μαθηματικής σκέψης και δημιουργικότητας για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, με την αφοσίωσή τους, συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η επιμόρφωση αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας των μαθητών

Η επιτυχία της ημερίδας επισφραγίστηκε από τα βιωματικά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν από τους έμπειρους μαθηματικούς κ. Βασιλική Γκαλίτσιου από το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, κ. Αβραάμ Ζιώγα και κ. Απόστολο Νασίκα από το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας αντίστοιχα.

Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν ήταν ιδιαίτερα διαδραστικά και προσέφεραν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου, Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Θεσσαλίας, και ο κ. Νικόλαος Ζέρβας, αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και την ανάγκη για καινοτομία στη διδασκαλία των μαθηματικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ