Μήνυμα της Δ.Π.Ε. Λάρισας Αικ. Καραγιώργου για την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Αγαπητοί μαθητές/αγαπητές μαθήτριες,
σας εκφράζω τις αμέριστες ευχές μου για υγεία και δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα.

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί,
ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την παροχή μιας Παιδείας, η οποία θα αφορά συνολικά την προσωπικότητα του ατόμου. Σας διαβεβαιώνω ότι στο πολυδιάστατο έργο σας, με βάση το διαρκώς αναβαθμιζόμενο θεσμικό πλαίσιο, θα έχετε σύμμαχο τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και εμένα προσωπικά με κοινό στόχο ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό και καινοτόμο σχολείο.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ο γονεϊκός ρόλος ήταν ανέκαθεν πολύτιμος στη σχολική κοινότητα και στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι καθίσταται βαθμιαία πιο ενεργός. Εμπιστευτείτε τους/τις Διευθυντές/ντριες & Προϊστάμενους/ες και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων και σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης, συνεργαστείτε για την παιδεία των παιδιών σας.

Αγαπητά μου παιδιά,
σας εύχομαι να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες ζωής, να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Το σχολείο κατέχει έναν κρίσιμο ρόλο στις σύγχρονες οργανωμένες κοινωνίες, όπου οι αρχές και οι πανανθρώπινες αξίες βάλλονται. Σας βοηθά να συγκροτήσετε τα δικά σας νοήματα για να ερμηνεύετε τον κόσμο με ασφαλή τρόπο και να τον κάνετε καλύτερο, πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό.

Καλή σχολική χρονιά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ