Πρώτος αγιασμός για τα Πρότυπα σχολεία

Με γοργούς ρυθμούς ξεκινούν την πορεία τους στο μέλλον και στην τοπική ιστορία της Εκπαίδευσης τα νεοσύστατα Πρότυπα σχολεία της Λάρισας (το Πρότυπο Γυμνάσιο και στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο [ΓΕΛ]) στα οποία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2024-2025) τελέσθηκε ο πρώτος αγιασμός από της ιδρύσεώς τους τον περασμένο Ιανουάριο. Και από αύριο – με τα βιβλία όλων των μαθημάτων να έχουν ήδη παραδοθεί – ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που δόθηκε σήμερα στους/στις μαθητές/-τριες των σχολείων.

Η πρώτη σελίδα της ιστορίας των νέων σχολείων της πόλης μας γράφτηκε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης π. Βασίλειο Τζιόλα, παρουσία των μαθητών/-τριών των σχολείων (από δύο Τμήματα της Α΄ τάξεως για το Γυμνάσιο και για το ΓΕΛ) και των γονέων / κηδεμόνων τους, στον προαύλειο χώρο των διδακτηρίων 2ου Γ/σιο και 2ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) όπου στεγάζονται για τη φετεινή χρονιά το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο ΓΕΛ Λάρισας.

Στο χαιρετισμό που απηύθυναν η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Στεργιανή Λιάπη (κλ. ΠΕ88.01 Γεωπόνων) και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (κλ. ΠΕ01 Θεολόγων) αφού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Θεσσαλίας, την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και την αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων για την παρασχεθείσα πολύπλευρη στήριξή τους στην προσπάθεια να “στηθούν” τα σχολεία και να ξεκινήσουν τα μαθήματα στην ώρα τους, κάλεσαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τη σύνταξη της μελέτης και την έναρξη, το συντομότερο δυνατόν, της ανέγερσης του “αυτόνομου” διδακτηρίου των Προτύπων σχολείων, έτσι ώστε αυτά ν΄ αποκτήσουν την οριστική έδρα τους.

* Στη διάρκεια της τελετής διαβάστηκαν, εν περιλήψει, τα μηνύματα και οι χαιρετισμοί για τη νέα σχολική χρονιά του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κυρ. Πιερρακάκη, της Υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή, του συντοπίτη μας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρ. Κέλλα (τον οποίο, εκ μέρους αμφοτέρων των σχολείων, ο Δ/ντής του ΓΕΛ ευχαρίστησε για την παρέμβαση και συνδρομή του στη ταχεία παράδοση εξοπλισμού [Γραφείων, βιβλιοθηκών, και λοιπών σχολικών ειδών] από την κρατική εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» Α.Ε.). Αναγνώσθηκαν, επίσης, τα μηνύματα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Βασ. Ζιάκα και του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Νικ. Ζέρβα. Χαιρετισμό απηύθυνε η παρισταμένη βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγ. Λιακούλη επισημαίνοντας την ιδιαίτερη αξία του θεσμού των Προτύπων σχολείων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι θα συνεχίσει μέσω των παρεμβάσεών της στη Βουλή, αλλά και προς τον Δήμο Λαρισαίων, να ασκεί τις “πιέσεις” της για ν΄ αποκτήσουν τα Πρότυπα σχολεία της Λάρισας τα δικό τους σύγχρονο διδακτήριο. Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν και οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ και Βασίλειος Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις ευχές του βουλευτή Λάρισας του κόμματος «Νίκη – Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα» κ. Γεωργ. Ρούντα μετέφερε ο παριστάμενος εκπρόσωπος του γραφείου του κ Θωμ. Βαρδακώστας. Τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους τη τελετή οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Φιλολόγων (ΠΕ02) κ.κ. Αγγ. Φούντα και Μαρίνα Κολλάτου ΠΕ06 (καθηγητών Αγγλικής) και ο κ. Δημ. Λιόβας μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ