Χρ. Κέλλας: Αναβαθμίζουμε το Δημόσιο Σχολείο, εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά

Το δικό του μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς “έστειλε” ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, απαντώντας και σε σχετική πρόσκληση των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων του Πρότυπου Γυμνασίου και του Πρότυπου Λυκείου της Λάρισας.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υφυπουργού:
“Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμητική πρόσκληση στον αγιασμό των σχολείων, τα καθήκοντά μου, όμως, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν μου επιτρέπουν να δώσω το παρών.

Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, έστω και μέσα από αυτές τις γραμμές να ευχηθώ σε όλη την εκαπιδευτική κοινότητα, καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.
Άλλη μια χρονιά, ξεκινά και οι σχολικές μας μονάδες είναι εγκαίρως έτοιμες, να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές μας. Με χιλιάδες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, εκσυγχρονισμό στον εξοπλισμό των σχολείων, ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού, δομικές αλλαγές στα μαθήματα, βελτιώσεις στις υποδομές, με το Ψηφιακό Σχολείο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο να γίνονται πράξη, με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και το νέο κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, αποδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο πως ο χώρος της Παιδείας, ο χώρος του Σχολείου, αποτελεί για την κυβέρνησή μας, ύψιστη προτεραιότητα.

Γιατί, διαχρονικά, για την παράταξή μας, η στήριξη και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας, δεν είναι ευχολόγιο, αλλά δέσμευση. Δέσμευση σαν αυτή, που υλοποιεί από το 2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για Πρότυπα Σχολεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε τα παιδιά με αυξημένες δυνατότητες, να μπορούν να αποκτούν τα πρόσθετα όπλα τα οποία χρειάζονται για να διακριθούν στη ζωή τους.

Γιατί για εμάς, οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι ουτοπία, αλλά ρεαλιστικός στόχος που αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε για όλα τα παιδιά. Φέτος, μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τέσσερις δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρώτη, το πρόγραμμα ανακαίνισης δημόσιων σχολικών υποδομών «Μαριέττα Γιαννάκου». Η δεύτερη, το Ψηφιακό Σχολείο και, ειδικότερα, το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Η τρίτη, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, ενώ η τελευταία, με το νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων.
Όπως λοιπόν, αντιλαμβάνεστε, η Δημόσια Παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας, όπως στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί μας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με ανυπολόγιστη προστιθέμενη αξία.

Και μέσα από αυτή την επιστολή μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να βελτιώνουμε περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας και να επιλύουμε τα δίκαια αιτήματά των εκπαιδευτικών μας, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να διαμορφώνουν προσωπικότητες, χρήσιμες για την κοινωνία.

Εύχομαι ολόψυχα σε κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο. Κάθε στιγμή στο σχολείο είναι μοναδική και δεν επιστρέφει, γι’ αυτό κοιτάξτε να τη ζήσετε και να την απολαύσετε.
Εύχομαι σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, υγεία, φώτιση και δύναμη και να συνεχίσετε, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, το σπουδαίο σας έργο.
Είμαι πάντα στο πλευρό σας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ