Με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη της Πάλης Νταουρέν Κουρουγκλίεφ συναντήθηκε ο Χρ. Καπετάνος

Ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος, είχε την τιμή να συναντήσει στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας τον Χάλκινο Ολυμπιονίκη της Ελληνορωμαϊκής πάλης από το Παρίσι, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ.
Υπήρξε μια σύντομη επίσκεψη του Ολυμπιονίκη μας, στην Λάρισα επιστρέφοντας από την Θεσσαλονίκη, όπου οι Ολυμπιονίκες μας συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της ΔΕΘ.


Η συνάντηση με τον Λαρισαίο βουλευτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Λάρισας, είχε ως στόχο την τιμή και την αναγνώριση της εξαιρετικής αθλητικής επιτυχίας του Κουρουγκλιέφ, ο οποίος με την παρουσία του στο Παρίσι έχει αναδείξει την Ελλάδα στον αθλητικό χάρτη της Ελληνορωμαϊκής Πάλης.
Μάλιστα ο Ελληνορρώσος αθλητής συνομίλησε και με Λαρισαίους αθλητές και προπονητές της Πάλης, ευχαρίστησε τον κ. Καπετάνο για την υποδοχή και του έδωσε μάλιστα το Ολυμπιακό μετάλλιο να το κρατήσει για λίγο, αναφέροντας του τις δυσκολίες που συνάντησε ερχόμενος από την Ρωσία στην Ελλάδα και την συνδρομή της Πολιτείας και του ίδιου του Πρωθυπουργού.


Μετά την όμορφη αυτή συνάντηση ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε: «Η ελληνορωμαϊκή πάλη, ως ένας από τους πιο αρχαίους αθλητικούς κλάδους της ελληνικής παράδοσης, έχει αναδείξει όχι μόνο μεγάλους αθλητές αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Η παρουσία του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στη Λάρισα, μας θυμίζει τη σπουδαιότητα της αθλητικής αριστείας και της συλλογικής προσπάθειας.
Το γεγονός ότι την πόλη μας επισκέφτηκε έστω και για λίγο ένας τόσο σημαντικός αθλητή αποτελεί τιμή.
Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση των νέων αθλητών είναι βασική προτεραιότητα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας, διότι ο υγιής Αθλητισμός πλάθει και κορμιά και χαρακτήρες»»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ