Άμεση Παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του δήμου Τυρνάβου για τη διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου ανέλαβε άμεσα δράση για την αντιμετώπιση σοβαρού περιστατικού διακοπής ρεύματος σε οικία ατόμου με ειδικές ανάγκες. Η διακοπή, που πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα του συμπολίτη και έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του.

Αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες προχώρησαν σε επαφή με τον ΔΕΔΔΗΕ, ζητώντας την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η Δημοτική Αρχή σεβόμενη την ανάγκη για προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις ανάλγητες πολιτικές του κεφαλαίου και πιστή στις αξίες της αλληλεγγύης, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, η οποία μετατρέπει το ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, σε εμπόρευμα.

Τα μέτρα αυτά πλήττουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες και χαμηλά εισοδήματα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία και στην αξιοπρέπεια δεν μπορεί να εμποδίζεται από τις αδηφάγες πολιτικές των μονοπωλίων και της Ε.Ε. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα και την κατάργηση των πολιτικών που στερούν από τον λαό βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ