Δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια για 3 νέα ΠΟΠ- ΠΓΕ προϊόντα

Ρεβίθι Φαρσάλων, Βοσκοτύρι Λιβαδίου και Οίνος Πρόποδες Αγράφων

Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα η δημόσια διαβούλευση, όπως απαιτείται από την διαδικασία, για την κατοχύρωση των προϊόντων Ρεβίθι Ενιπέα, Βοσκοτύρι Λιβαδίου και Οίνος Πρόποδες Αγράφων ως ΠΟΠ-ΠΓΕ. Οι φορείς πίσω από τα 3 προϊόντα είναι αντίστοιχα ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ “Ο ΕΝΙΠΕΑΣ”, ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ – ΔΟΛΙΧΗΣ «Ο ΒΟΣΚΟΣ» και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ “ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ”.


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο κ. Κουρέτας έχει θέσει βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την ανάδειξη των θεσσαλικών προϊόντων και η διαδικασία των ΠΟΠ-ΠΓΕ σίγουρα μπορεί να προσθέσει αξία και να προβάλλει την μοναδικότητα τους. Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που απαιτούνται και πράγματι οι υποβληθείσες ήταν σημαντικές και χρήσιμες για την αρτιότητα των φακέλων που θα υποβληθούν προς έγκριση από το ΥΠΑΑΤ.

Μεταξύ άλλων παρόντες στις διαβουλεύσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημ. Τσέτσιλας, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας κ. Δημ. Σταυρίδης, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των αντίστοιχων Δήμων και Κοινοτήτων, οι εταιρείες σύμβουλοι των φορέων και φυσικά πολλοί παραγωγοί που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Με αυτές τις συναντήσεις έκλεισε ο κύκλος των διαβουλεύσεων των 13 νέων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων που η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει την κατοχύρωση τους, τόσο με άμεση οικονομική ενίσχυση, όσο και με ειδικό τεχνικό σύμβουλο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ