Με αυστηρές προδιαγραφές και εποπτεία η διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024

Τι προβλέπεται για τιμές ενοικίασης και τήρηση κανόνων καθαριότητας-ασφάλειας

Με αυστηρές προδιαγραφές και εποπτεία από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα διεξαχθεί η φετινή εμποροπανήγυρη Λάρισας, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, σύμφωνα και με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στους όρους της σχετικής διακήρυξης και σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και πλειοδότη μισθωτή (αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων από τις 8.08.2024), η παρακολούθηση της τήρησης των υποχρεώσεων διενεργείται από Τριμελή Επιτροπή, που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Παράλληλα, στους όρους της διακήρυξης και της σύμβασης αναφορικά με τις υποχρεώσεις του μισθωτή, προβλέπεται ρητά ότι ο έλεγχος της καθαριότητας του χώρου θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση από συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο και θα καταγράφει τυχόν παρατηρήσεις και θα ενημερώνει τον μισθωτή για τις απαιτούμενες ενέργειες. Αντιστοίχως, συνεργεία του Δήμου θα ελέγχουν σε καθημερινή βάση και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (εγκαταστάσεων, ηλεκτρομηχανολογικών συνδέσεων, φύλαξης και εν γένει λειτουργίας).

Να τονιστεί ότι ο μισθωτής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση όλων των περιπτέρων και υποδομών στον χώρο που έχει εκμισθώσει το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, για δυνατότητα αυτοψίας από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Υποχρεωτικό εύρος τιμών
Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, ο μισθωτής δύναται να παραχωρεί στους εκμεταλλευτές περίπτερα και χώρους υποχρεωτικά στο κάτωθι αναφερόμενο εύρος τιμών:

* Τα κατώτατα και ανώτατα όρια τιμών ενοικίασης/παραχώρησης, στις κατηγορίες των χώρων για ταβέρνες και χαλβάδες, διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση (ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η ζώνη Α έχει υψηλότερα κατώτατα και ανώτατα όρια)

Οι εκμεταλλευτές των παραγκών θα επιβαρύνονται και με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων κατά ανώτατη τιμή ως εξής: εβδομήντα (70€) ευρώ για κάθε περίπτερο πέριξ του χώρου της σκεπαστής αγοράς και εξήντα (60€) ευρώ για κάθε περίπτερο εντός του χώρου της σκεπαστής αγοράς, πλέον ΦΠΑ 24%, καθώς επίσης και με τα έξοδα για την ηλεκτροδότηση και ηλεκτροφωτισμό των περιπτέρων.

Οι εκμεταλλευτές των περιπτέρων των χαλβαδοπωλείων θα επιβαρύνονται με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων κατά ανώτατη τιμή τριακόσια πενήντα (350,00 €) ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24%, για την κατασκευή κάθε περιπτέρου.
Οι εκμεταλλευτές των περιπτέρων των ταβερνών θα επιβαρύνονται με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων κατά ανώτατη τιμή τριακόσια πενήντα (450,00 €) ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24%, για την κατασκευή κάθε περιπτέρου.

Σημειώνεται ότι ισχύει ειδική έκπτωση 20% για τους Λαρισαίους εμπόρους μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, που είναι και δημότες Λάρισας. Για την έκπτωση, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από το οικείο Επιμελητήριο.

Για αναλυτικές πληροφορίες, αναφορικά με τους όρους της διακήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/prokirixeis-ergwn-promitheiwn/13322-diakiryksi-dimoprasias-gia-tin-ekmisthosi-tou-xorou-tis-skepastis-agoras-tis-neapolis-kai-periks-aftis-ektos-tou-xorou-tou-louna-park-gia-ti-leitourgia-kai-dieksagogi-tis-etisias-emporopanigyris-larisas-2024

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι (για ενοικιάσεις) μπορούν να απευθύνονται στη διοργανώτρια εταιρεία (πλειοδότη μισθωτή) της Εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024, στα τηλέφωνα: 6945 547 415 (κ.Γιώργος) και 6937 005 460 (κ.Φανή), από τις 10 π.μ. ως τις 7 μ.μ., καθημερινά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ