Εντονος προβληματισμός για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Με τους Διευθυντές των Σχολείων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Με τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ελασσόνας συναντήθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητηθούν μείζονα θέματα συνεργασίας και επικοινωνίας, μετά την κατάργηση των νομικών προσώπων των σχολικών επιτροπών από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι η ευθύνη της λειτουργίας των σχολείων (συντηρήσεις σχολικών μονάδων, προμήθειες, λειτουργικά έξοδα κλπ) μεταφέρθηκε από τις καταργηθείσες σχολικές επιτροπές στους δήμους τον περασμένο Ιούνιο.

Αφού ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Ελασσόνας, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ελ. Ταζέ, παρουσίασε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το νέο καθεστώς λειτουργίας των σχολείων και ζήτησε την κατανόηση των διευθυντών για τυχόν καθυστερήσεις, δεδομένου ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στους δήμους δεν συνοδεύεται από την εφαρμογή ενός ευέλικτου συστήματος κατανομής και δαπανών, αλλά έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υποστελεχωμένη οικονομική υπηρεσία του δήμου.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και να ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα των νέων διευθυντών. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τους προέδρους και τα μέλη των σχολικών επιτροπών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους τα προηγούμενα χρόνια και συνεργάστηκαν άριστα με τη Διοίκηση του Δήμου και τις σχολικές μονάδες. Το νέο καθεστώς λειτουργίας των σχολείων μέσα από τις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες των δήμων θα προκαλέσει σίγουρα πολλές αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολείων, καθυστερήσεις στις παραδόσεις των υλικών και τις συντηρήσεις, καθυστερήσεις στις πληρωμές των προμηθευτών και μία περιττή γραφειοκρατία στο ευαίσθητο κομμάτι της παιδείας.

Ελπίζουμε με τη συνεργασία όλων να απορροφηθούν όλοι αυτοί οι κραδασμοί, διαφορετικά θα πρέπει να αναθεωρηθεί το πλαίσιο προς την κατεύθυνση της κατανομής των πόρων σε κάθε σχολική μονάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ελασσόνας στις διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς.

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά απηύθυνε με τη σειρά της και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ταζέ, η οποία συμπλήρωσε ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι στη διάθεση όλων για να ικανοποιηθούν το συντομότερο οι ανάγκες των σχολείων και να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε περίσταση που το απαιτεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ