Tα Πρότυπα σχολεία ως κύτταρα αριστείας

Επίσκεψη της Π.Δ.Ε. Εκπαίδευσης και του Δ.Δ.Ε. στο Πρότυπο Γυμνάσιο και στο Πρότυπο ΓΕΛ Λάρισας

Επίσκεψη εργασίας στα Πρότυπα σχολεία της Λάρισας πραγματοποίησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικ. Ζέρβας , προκειμένου να ενημερωθούν για τα πρώτα βήματα της λειτουργίας των νεοσύστατων αυτών σχολείων της πόλης μας που ξεκίνησαν από φέτος το πολυσήμαντο έργο τους στοχεύοντας στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας για τους μαθητές που φοιτούν σ΄ αυτά και, εν γένει, στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Την κ. Ζιάκα και τον κ. Ζέρβα υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν αναλυτικά η Διευθύντρια του Προτύπου Γυμνασίου κ. Στέλλα Λιάπη (κλ. ΠΕ88.01 Γεωπόνων, Μ. Sc. Διοίκησης Εκπ/κών Μονάδων Παν/μίου Θεσσαλίας) και ο Διευθυντής του Προτύπου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) κ. Χάρης Ανδρεόπουλος (κλ. ΠΕ01 Θεολόγων, Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ), για τα γοργά βήματα με τα οποία προχωρά τόσο η κάλυψη του εξοπλισμού των σχολείων με διδακτικά μέσα και λοιπά υλικά (Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες, βιβλιοθήκες, γραφεία, κλπ), όσο – και κυρίως – η στελέχωση των σχολείων με προσοντούχους εκπαιδευτικούς αυξημένων τυπικών προσόντων και με πλούσια διδακτική εμπειρία στο επιστημονικό αντικείμενο (ειδικότητα) τους. Τα μαθήματα ξεκίνησαν ομαλά από την πρώτη ημέρα (Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου) της φετινής σχολικής χρονιάς και διεξάγονται κανονικά για όλα τα μαθήματα σ’ όλα τα Τμήματα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ.

Σκοπός των Προτύπων και πρώτη προτεραιότητά τους, ως σχολικών μονάδων που φιλοδοξούν ν΄ αποτελέσουν κύτταρα αριστείας είναι, τόνισαν η Δ/ντρια του Γ/σίου και ο Δ/ντής του ΓΕΛ, να προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδεία, μέσω των μαθημάτων / διδακτικών αντικειμένων του ωρολογίου προγράμματος της κάθε τάξης, αλλά και με τις δράσεις υψηλών απαιτήσεων που προωθούν τους σκοπούς των Προτύπων σχολείων όπως οι Ομιλοι αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, οι Καινοτόμες δράσεις, οι συνεργασίες με ΑΕΙ, επιστημονικούς / ερευνητικούς φορείς, κ.α. Η Δ/ντρια του Γ/σίου και ο Δ/ντής του ΓΕΛ ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας και τον Δ/ντή Εκπ/σης Λάρισας για την διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξή τους στο έργο της οργάνωσης των Προτύπων σχολείων και τους κάλεσαν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, να επισπεύσουν τις διαδικασίες ούτως ώστε τα Πρότυπα (που σήμερα στεγάζονται προσωρινά στα διδακτήρια του 2ου Γ/σιου και 2ου ΓΕΛ Λάρισας) ν΄ αποκτήσουν τη δική τους, αυτόνομη στέγη σε νέο, σύγχρονο διδακτήριο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπ. Παιδείας.

* Από τη πλευρά τους η Περιφ. Δ/ντρια κ. Ζιάκα και ο Δ/ντής Εκπ/σης Λάρισας κ. Ζέρβας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο που παρήχθη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη καθηκόντων της Δ/ντριας και του Δ/ντή των Προτύπων σχολείων (22 Αυγούστου), τους συνεχάρησαν για την ταχεία πρόοδο των εργασιών και την ομαλή έναρξη της λειτουργίας τους και ευχήθηκαν προς όλους – καθηγητές/-τριες και μαθητές/-ριες, – δημιουργική και καρποφόρα συνέχεια, με αισιοδοξία και χαμόγελα για την νέα σχολική χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ