Νέα έκθεση αποκαλύπτει τη φρίκη των Τεμπών – Κάηκαν ζωντανοί 30 επιβάτες!

Τα ευρήματα της έκθεσης που συνέταξε ο καθηγητής Φαϊσάλ Καν, ειδικός στις εκρήξεις από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, είναι συγκλονιστικά.

Στην αρχή της έκθεσής του, ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Τέξας περιγράφει το περιστατικό, κατά το οποίο η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, κατευθύνθηκε σε λάθος γραμμή και κινήθηκε αντίθετα από τη φυσιολογική πορεία της κυκλοφορίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιβατική αμαξοστοιχία να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Η έκθεση του Αμερικανού καθηγητή, ειδικού στις εκρήξεις, επιβεβαιώνει την ανάλυση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων, Βασίλη Κοκοτσάκη, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Λόγω αυτών, κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων δημιουργήθηκε πυρόσφαιρα, η οποία προκάλεσε την ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, πάνω από 1000 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα 30 από τα 57 θύματα να καούν και να πεθάνουν ακαριαία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ