Νέες εντάξεις στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

Δείτε τί αναφέρει σχετική υπουργική απόφαση

Σε μία νέα απόφαση με την οποία προχωρά σε νέα οριοθέτηση των πλημμυρόπληκτων περιοχών, αλλά και καθορίζει τις διαδικασίες αποζημίωσης πλημμυροπαθών προχώρησε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στη νέα απόφαση αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

Άρθρο 1
1. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
1.1. Την επέκταση κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων της από 28.07.1978 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 117) η οποία κυρώθηκε, τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τους ν. 867/1979 (Α’ 24), ν. 1048/1980 (Α’ 101), ν. 1133/1981 (Α’ 54), ν. 1190/1981 (Α’ 203), ν. 1283/1982 (Α’ 114), και με το άρθρο 10 του ν. 2576/1998 (Α’ 25) το οποίο τροποποιήθηκε με το άρθρο 84 του ν. 4313/2014 (Α’ 261), καθώς και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που ισχύουν σήμερα, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του θέματος, οι οποίες έχουν χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, σε κτήρια που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων:
1.1.1.
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕ!ΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Α.1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.1.1 ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Βάρης
Α.2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.2.1 ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων
Β. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Β.1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Β.1.1 ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
– Δημοτικής Κοινότητας Αγίου, της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού
– Δημοτικών Κοινοτήτων Καμαρίων και Κοκκινομηλέας, της Δημοτικής Ενότητας Ιστιαίας Β.1.2 ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
– Δημοτικών Κοινοτήτων Κηρίνθου, Προκοπίου και Σπαθαρίου, της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως
– Δημοτικών Κοινοτήτων Αχλαδίου και Κοτσικιάς, της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως Β.2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Β.2.1 ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
– Δημοτικής Κοινότητας Κυρτώνης (Κολάκας) της Δημοτικής Ενότητας Αταλάντης
Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Γ.1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γ.1.1 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ
– Δημοτικών Κοινοτήτων Ανάβρας και Γερακαρίου της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς
– Δημοτικές Κοινότητες Καρίτσης, Ομολίου και Παλαιοπύργου της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμένων
– Δημοτικής Κοινότητας Δήμητρας της Δημοτικής Ενότητας Λακερείας

Γ.1.2 ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ
– Δημοτικής Κοινότητας Γόννων, της Δημοτικής Ενότητας Γόννων
– Δημοτικής Κοινότητας Νέσσωνος, της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος

Γ.1.3 ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
– Δημοτικών Κοινοτήτων Ερετρίας, Ρευματιάς και Σκοτούσσης της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα

Γ.2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ.2.1 ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
– Δημοτικής Κοινότητας Ριζώματος, της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων

Γ.3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Γ.3.1 ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
– Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσης: Ειδικά για τη Δ.Κ. Καρδίτσης, περιλαμβάνονται μόνο τα
κτήρια στα οποία έχει διενεργηθεί αυτοψία και έχουν καταγραφεί ζημιές, είτε από κλιμάκια μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) και έχει συνταχθεί απογραφικό δελτίο αυτοψίας ή δελτίο επανελέγχου ή Έκθεσης Αυτοψίας, είτε από τις επιτροπές και τα κλιμάκια της κρατικής αρωγής της Περιφέρειας και τα οποία βρίσκονται εκτός των περιοχών που έχουν οριοθετηθεί με τις Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./20875/Α325/04.10.2023 (Β’5813, διόρθωση σφάλματος Β’5842) και 45008/ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./Α325/29.12.2023 (Β’7536) κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , της Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας,
– Δημοτικής Κοινότητας Παλιουρίου, της Δημοτικής Ενότητας Καλλιφωνίου

1.2. ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1.2.1. Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) η οποία εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «αρμόδια υπηρεσία».
1.2.2. Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ανατολικής Αττικής (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Α.Α.) ο οποίος εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «αρμόδια υπηρεσία».
1.2.3. Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε περιοχές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Αττικής (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Α.) ο οποίος εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «αρμόδια υπηρεσία».

1.3. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Η στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 χορηγείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε./20875/Α325/04.10.2023 (Β’ 5813, διόρθωση σφάλματος Β’ 5842, τροποποιήσεις Β’ 6842, Β’4278) κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία εφαρμόζεται κατά τα λοιπά.
Οι διατάξεις που αφορούν στη χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, ισχύουν μόνο για τις περιοχές της παραγράφου 1, του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 17176/11.09.2023 (A’ 5405) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όπως ισχύει.
Άρθρο 2
2. Τροποποιούμε την υπό στοιχεία 45008/ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./Α325/29.12.2023 (Β’7536) κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ως ακολούθως:
2.1. Αντικαθίσταται η περ. 2 της παρ. Α1 «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» του Κεφαλαίου 1 «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» με το ακόλουθο:
«2. ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
α) Των εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχών β) επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (από την οδό Αγράφων μέχρι τη διασταύρωση με την Περιφερειακή οδό Καρδίτσας) γ) επί της οδού Τρικάλων (από την οδό Καποδιστρίου μέχρι τη διασταύρωση με την Περιφερειακή οδό Καρδίτσας), της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσης, της Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας.»
Άρθρο 3
3. Τροποποιούμε την υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./20875/Α325/04.10.2023 (Β’5813, διόρθωση σφάλματος Β’5842) κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως ακολούθως:
3.1. Αντικαθίσταται η παρ. 4.2 του Κεφαλαίου 4 «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ» ως ακολούθως:
«4.2 Η ανακατασκευή των κτηρίων που έχουν υποστεί βλάβες από πλημμύρα του θέματος, γίνεται στο οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτήριο ή σε άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του/της δικαιούχου εντός του ίδιου Δήμου. Σε περίπτωση που το οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτήριο ρυμοτομείται ή δεν μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτήριο εντός αυτού για οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, ο/η δικαιούχος μπορεί να κατασκευάσει άλλο ιδιόκτητο κτήριο σε άλλο ιδιόκτητο οικόπεδο, εκτός του Δήμου αλλά εντός της Περιφερειακής Ενότητας που βρισκόταν το πληγέν κτήριο.
Σε κάθε περίπτωση το νέο κτήριο δεν δύναται να κατασκευαστεί σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί κατολίσθηση και έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Κ.Ε.»
3.2. Αντικαθίσταται η περ. (α) της παρ. 5.1 του Κεφαλαίου 5 «ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΗ – ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ» ως ακολούθως:
«α) να είναι εντός του ίδιου Δήμου που βρίσκεται το πληγέν κτήριο. Σε περίπτωση που το οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτήριο ρυμοτομείται ή δεν μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτήριο εντός αυτού για οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, ο/η δικαιούχος μπορεί να προβεί σε αυτοστέγαση εκτός του Δήμου, αλλά εντός της Περιφερειακής Ενότητας που βρισκόταν το πληγέν κτήριο.
Σε κάθε περίπτωση το αγοραζόμενο κτήριο, δεν δύναται να βρίσκεται σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί κατολίσθηση και έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Κ.Ε.,»
3.3. Αντικαθίσταται η παρ. 5.2 του Κεφαλαίου 5 «ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΗ – ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ» ως ακολούθως:
«5.2. Εγκρίνεται όπως η Σ.Σ. για ανακατασκευή κτηρίου που έχει υποστεί βλάβες από πλημμύρα του θέματος, να χρησιμοποιηθεί από τον δικαιούχο για αποπεράτωση ιδιόκτητου κτηρίου που βρίσκεται είτε στο ίδιο οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτήριο ή σε άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του/της εντός του ίδιου Δήμου.
Στην περίπτωση που το οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτήριο ρυμοτομείται ή δεν μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτήριο εντός αυτού για οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, ο/η δικαιούχος μπορεί να αποπερατώσει άλλο ιδιόκτητο κτήριο σε άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του, εκτός του Δήμου, αλλά εντός της Περιφερειακής Ενότητας που βρισκόταν το πληγέν κτήριο.
Σε κάθε περίπτωση το υπό αποπεράτωση κτήριο, δεν δύναται να βρίσκεται σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί κατολίσθηση και έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Κ.Ε.
Επισημαίνεται ότι η Σ.Σ. χορηγείται ανάλογα με το ποσοστό των εργασιών που υπολείπονται για την αποπεράτωση του κτηρίου, βάσει πίνακα της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.»
3.4. Προστίθεται στο τέλος της παρ. 4.3 του Κεφαλαίου 4 «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ» νέο εδάφιο ως εξής:
ιγ) για κτίρια τα οποία είχαν κατασκευαστεί με οικοδομική άδεια και λόγω πλήρους καταστροφής του ακινήτου (τόσο καταστροφής του κτηρίου όσο και του εδάφους) από τις πλημμύρες, δεν είναι δυνατή η ανέγερση νέου κτιρίου στο ίδιο οικόπεδο, για ανακατασκευή του κτιρίου σε άλλη θέση χορηγείται επιπλέον των ανωτέρω, ποσό Σ.Σ. 500€ ανά τ.μ., με τους όρους της παρούσας κατά περίπτωση και ανεξαρτήτως της χρήσης του κτηρίου. Με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών καθορίζονται τα ακίνητα τα οποία έχουν υποστεί πλήρη καταστροφή.
3.5. Αντικαθίσταται η παρ. 7.1. «Ανακατασκευή ή αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτιρίου» του Κεφαλαίου 7 «ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ως ακολούθως:
«7.1 Ανακατασκευή ή αυτοστέναση ή αποπεράτωση κτηρίου
7.1.1. Το ποσό της Σ.Σ. για ανακατασκευή κτηρίου ή αυτοστέγαση (εφόσον αγοράζεται κτήριο υπό ανέγερση) χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία, μετά τον συμψηφισμό της ληφθείσας πρώτης αρωγής, σε τρεις δόσεις ως εξής:
• Η πρώτη δόση Σ.Σ. καταβάλλεται με την Έγκριση χορήγησης Σ.Σ. και αντιστοιχεί στο 50% του
ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ.
• Η δεύτερη δόση Σ.Σ. καταβάλλεται με την περαίωση του φέροντος οργανισμού του νέου κτηρίου και αντιστοιχεί στο 30% του ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ.
• Η τρίτη δόση Σ.Σ. καταβάλλεται με την περαίωση του νέου κτηρίου και αντιστοιχεί στο 20% του ποσού της εγκεκριμένης Σ.Σ.
7.1.2 Το ποσό της Σ.Σ. για αποπεράτωση κτηρίου, χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες καταβάλλεται με την Έγκριση χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής και η δεύτερη με την ολοκλήρωση των εργασιών στην οικοδομή.
7.1.3 Το ποσό της Σ.Σ. για αυτοστέγαση, εφόσον αγοράζεται έτοιμο κτήριο, χορηγείται εφάπαξ, με την
προσκόμιση οριστικού συμβολαίου αγοράς και πιστοποιητικού μεταγραφής.
Στις παραπάνω περιπτώσεις απαιτείται, η βεβαιωμένη κατεδάφιση του πληγέντος κτηρίου με μέριμνα του/της ιδιοκτήτη/-τριας.»

Άρθρο 4
4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
4.1. Καθορίζονται προθεσμίες υποβολής αιτήσεων χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτηρίων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του θέματος και βρίσκονται εντός των οριοθετημένων, με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./20875/Α325/04.10.2023 (Β’5813, διόρθωση σφάλματος Β’5842) και 45008/ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./Α325/29.12.2023 (Β’7536) κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, περιοχών, καθώς και των περιοχών που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, ως ακολούθως :
Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια ή όλοι οι συνιδιοκτήτες/-τριες (σε περίπτωση συνιδιοκτησίας) ή ο/η ειδικός διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας όπου απαιτείται από τις ισχύουσες διατάξεις), κτηρίου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του θέματος, προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για:
i) ανακατασκευή, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής εντός προθεσμίας:
• είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτήριο χαρακτηρίστηκε κατεδαφιστέο
• είτε ενός (1) έτους από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ii) επισκευή, θα πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα
δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Άδειας Επισκευής εντός προθεσμίας:
• είτε ενός (1) έτους από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
• είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτήριο χαρακτηρίστηκε επισκευάσιμο (η οποία εκδόθηκε βάσει της προαναφερόμενης παραγράφου 2.1)
Εντός των ίδιων προθεσμιών δύναται να κατατεθεί και αίτηση για έκδοση Άδειας Επισκευής χωρίς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.
Οι προαναφερόμενες προθεσμίες δύνανται να παραταθούν με απόφαση Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ