Μια σπάνια συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από τη Χορωδία των Υπαλλήλων της Boeing

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο

Μια μεγάλη στάση θα κάνει στη Λάρισα , το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20.30 – Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, που θα γεμίσει μελωδίες από τη Χορωδία των Υπαλλήλων της Boeing ( Boeing Employees Choir), μια από τις κορυφαίες ερασιτεχνικές χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά έξι συναυλιών και υπόσχονται να μαγέψουν το τυχερό κοινό, που θα τις παρακολουθήσει, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η Χορωδία των Υπαλλήλων της Boeing, με μια μακρά ιστορία που ξεπερνά τα 75 χρόνια, έχει κατακτήσει διεθνή φήμη για τις εξαιρετικές της ερμηνείες και τις περιοδείες της σε όλο τον κόσμο.

Αποτελούμενη κυρίως από εργαζομένους, συνταξιούχους και μέλη των οικογενειών τους, η χορωδία πραγματοποιεί περίπου είκοσι συναυλίες ετησίως με ρεπερτόριο που εκτείνεται από το Μπρόντγουεϊ μέχρι τον Μπαχ.

Αρκετές συναυλίες κάθε σεζόν είναι αφιερωμένες σε επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και άλλα κοινωφελή ιδρύματα, ενώ αναδεικνύουν την κοινωνική αλληλεγγύη, ως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας. .
Διεύθυνση χορωδίας: Δρ. Ντέηβιντ Κράυσλερ, Συνοδεία στο πιάνο: Μπρόνγουιν Έντουαρντς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στην Ελλάδα, τα μέλη της χορωδίας θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική με το ελληνικό κοινό, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θρησκευτικούς ύμνους, σπιρίτσουαλς, αλλά και παραδοσιακά αμερικανικά τραγούδια. Έξι συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα προσφέρουν στους μουσικόφιλους μια μοναδική εμπειρία.

Όσοι τυχεροί θα βρεθούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα απολαύσουν ένα μαγικό ταξίδι , που σπάνια συναντά κανείς, σε χορωδιακά σχήματα. Ήδη, η συναυλία παρουσιάστηκε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο 21/9/2024 , με εξαιρετική επιτυχία ,που «μάγεψε» τους εκατοντάδες φίλους της χορωδιακής μουσικής που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν .

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις συναυλίες είναι:

1. Αθήνα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 -American College of Greece, Faculty Lounge.
Με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών ACG, διεύθυνση Έφη Μηνακούλη.

2. Σύρος,Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30 -Προάυλιος Χώρος Ιερού Ναού Φανερωμένης Χρούσα.
Συνδιοργάνωση της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου.

3. Άμφισσα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 ,Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.
Υπό την Αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Δελφών

4. Λάρισα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30,Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου.
Με την ευγενική στήριξη του Δικτύου «Περραιβία»

5. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 ,Θέατρο Τσακίρης Σταυρούπολη
Συνδιοργάνωση: Δήμος Παύλου Μελά και Πολιτιστικός Σύλλογος “Σύζευξις, Τέχνες και Επιστήμες”

6. Καβάλα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 20:00 , Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των Εορτασμών της Εκατονταετηρίδας της Μητρόπολης Καβάλας, Φιλίππων και Θάσου, με την συνεργασία του Δήμου Καβάλας και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Με την συμμετοχή της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας του Συλλόγου Νέας Περάμου και της Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Καβάλας.

Λίγα λόγια για τον Μουσικό Διευθυντή Δρ.Ντέιβιντ Κράυσλερ

Ο Δρ. Ντέιβιντ Κράυσλερ ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας Εργαζομένων Boeing το 2010 καθώς το σχήμα έμπαινε στην έβδομη δεκαετία της ύπαρξής του.

Για περισσότερα από 30 χρόνια ο Δρ. Κράυσλερ υπηρέτησε ως μουσικός διευθυντής χορωδιών στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την Ουάσινγκτον, διευθύνοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού χορωδιακών-ορχηστρικών αριστουργημάτων.

Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Καλιφόρνια, απέκτησε Μάστερ και Διδακτορικό στη Μουσική από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και ήταν διευθυντής της Los Cancioneros Master Chorale, της Marymount Palos Verdes Symphony και βοηθός διευθυντής της χορωδίας περιοδειών USC Concert Choir.

Ο ο Δρ. Κράυσλερ εργάστηκε στην εταιρεία Puget Sound Energy για είκοσι χρόνια, ως μέλος μιας μικρής ομάδας που υποστήριζε τα συστήματα υπολογιστών διαχείρισης ενέργειας. Συνταξιοδοτήθηκε πρώιμα το 2010 προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη μουσική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ