Σύντομα θα αποκτήσει κλειστό κολυμβητήριο ο δήμος Τυρνάβου

Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ δήμου και περιφέρειας και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2025

Το δρόμο τη υλοποίησης παίρνει το έργο κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου στον Τύρναβο αφού φαίνεται ότι οι διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής και ειδικά του δημάρχου Στ. Τσικριτσή, έπιασαν τόπο με αποτέλεσμα μετά τη δέσμευση του περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα σε επίσκεψή του στον Τύρναβο έφτασε πλέον η ώρα της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και δήμου Τυρνάβου για την υλοποίηση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12-9-2024 εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου που αφορά την υλοποίηση του έργου με τίτλο ‘ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 600.000,00€ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον άξονα 3.13 σύμφωνα με την ανωτέρω β) σχετική ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης.
Σε συνέχεια των ανωτέρω σας αποστέλλουμε σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για έγκριση από τα αντίστοιχα αρμόδια όργανα του Δήμου σας επισημαίνοντας ότι στην απόφαση έγκρισης της υπογραφής της Προγραμματικής θα πρέπει να ορίσετε και τα αντίστοιχα μέλη στην επιτροπή παρακολούθησης καθώς και να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για την υπογραφή της.

Η κολυμβητική δεξαμενή θα έχει ελάχιστες διαστάσεις 25 μέτρα μήκος, 10 μέτρα πλάτος, με ελάχιστο εμβαδό επιφάνειας νερού 250 τετραγωνικά μέτρα. Αρχικά, θα διαθέτει τέσσερις διαδρομές κολύμβησης, με πρόβλεψη για επέκταση σε πέντε διαδρομές εντός 30 ημερών, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η κατασκευή της δεξαμενής από ανοξείδωτο χάλυβα εγγυάται την ανθεκτικότητα και τη μακροζωία της εγκατάστασης. Το κανάλι υπερχείλισης που θα περιβάλλει τη δεξαμενή σε όλες τις πλευρές της θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή και ανακυκλοφορία του νερού. Περιμετρικά της δεξαμενής θα υπάρχει διάδρομος πλάτους τουλάχιστον 1,5 μέτρων, παρέχοντας επαρκή χώρο για την ασφαλή κίνηση των λουομένων και του προσωπικού.

Ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του κολυμβητηρίου θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη βέλτιστη λειτουργία της εγκατάστασης και συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν αντλίες ανακυκλοφορίας, φίλτρα, σύστημα απολύμανσης και ρύθμισης της χημικής ισορροπίας του νερού, καθώς και τα απαραίτητα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά δίκτυα. Για τη θέρμανση του νερού, θα χρησιμοποιηθούν αντλίες θερμότητας αέρα σε συνδυασμό με καυστήρα αερίου-πετρελαίου, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού στους 27°C. Επιπλέον, θα προβλεφθεί υποβρύχια σκούπα καθαρισμού για τη συντήρηση της δεξαμενής.

Το σύστημα θα διαθέτει επίσης δεξαμενή υπερπλήρωσης και αυτόματο σύστημα χλωρίωσης, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και υγιεινή του νερού.

Τα αποδυτήρια και οι βοηθητικοί χώροι του κολυμβητηρίου θα είναι προκατασκευασμένα, περιλαμβάνοντας ξεχωριστούς χώρους για άνδρες, γυναίκες, παιδιά και άτομα με αναπηρίες. Επιπλέον, θα προβλεφθεί ειδικός χώρος για τη λειτουργία ιατρείου, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Η μεταλλική επιστέγαση του κολυμβητηρίου θα έχει μέγιστες διαστάσεις 29,00 x 16,50 μέτρα και μέγιστο ύψος 6,30 μέτρα. Η θεμελίωση της επιστέγασης θα γίνει με τέσσερα μεμονωμένα προκατασκευασμένα θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδικά συμπυκνωμένο έδαφος για βαριά χρήση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ