Τραγωδία: Δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Με τον πλέον τραγικό τρόπο ξεκίνησε η μέρα για τους κατοίκους του Ξυλόκαστρου, καθώς δύο συνάνθρωποι μας βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς.

Πιθανότατα πρόκειται για δύο άνδρες 35 και 40 ετών που χάθηκαν στην περιοχή Άνω Πιτσά στο Ξυλόκαστρο και αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής (29.9.2024) την ώρα που την περιοχή περικύκλωνε η φωτιά.

Οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς ένα μαντρί για να απομακρύνουν τα ζώα από το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι δύο νεκροί είναι οι δύο αγνοούμενοι, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η επίσημη ταυτοποίηση.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο

Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε από τα Ροζενά και παραμένει εκτός ελέγχου, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έφτασε τα 30 χλμ. Το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς είναι σχετικά καλύτερη, ωστόσο οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί.

Τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών, ενώ έχουν καεί σπίτια.

Περίπου 350 πυροσβέστες επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς με 110 οχήματα και 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Μπαράζ μηνυμάτων έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής από το 112 για να απομακρυνθούν από περιοχές που απειλούνταν από τη φωτιά.

Στις 5 τα ξημερώματα οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι κάτοικοι της περιοχής Κορφιώτισσα Κορινθίας ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν και αυτοί από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βρυσούλες και Ξανθοχώρι Κορινθίας.

Νωρίτερα, τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής, οι κάτοικοι κλήθηκαν από το Άνω Λουτρό Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Κάτω Λουτρό.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ