Οι βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα σφύζουν από ζωή!

Δράσεις και λειτουργία στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου

Μεγάλη είναι η δανειστική κίνηση στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Τυρνάβου, καλύπτοντας πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Από τις δωρεές και τις οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων, οι βιβλιοθήκες έχουν καταστεί πνευματικός πόλος για αναγνώστες, μαθητές, ερευνητές και επιστήμονες.

Τα τελευταία χρόνια, η βιβλιοθήκη Τυρνάβου γνωρίζει νέα άνθηση, καθώς σταθερά αυξάνεται η δανειστική κίνηση και η χρήση της. Κάθε τμήμα της είναι διαρθρωμένο με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών.

Η ελληνική και ξένη λογοτεχνία, η ιστορία με σπάνια και σημαντικά βιβλία για την τοπική ιστορία, η ελληνική και ξένη εφηβική λογοτεχνία, τα παραμύθια, τα περιοδικά κ.ά. αποτελούν όλα τμήμα της φιλαναγνωσίας που προωθείται με οδηγό τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι λάτρεις της φιλομάθειας δωρίζουν στη βιβλιοθήκη κάθε χρόνο εκατοντάδες βιβλία με θέματα γενικά, ιστορικά και λογοτεχνικά, εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα συλλογή.

Οι βιβλιοθήκες συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τυρνάβου με εικαστικές δημιουργίες και με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών (Γιορτή Ανθοκομίας και Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα, Αγιαντώνια στα Δένδρα).

Σημαντική είναι η συμβολή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου των δημοτικών υπαλλήλων Ματίνας Οικονόμου βιβλιοθηκονόμου, Βασιλικής Ντόμπρη φιλολόγου, Αφροδίτης Ρίζου και Ζωής Καραμαλίγκα εικαστικού.

Η επιβεβαίωση της αγάπης των πολιτών για το βιβλίο και γενικότερα για τις βιβλιοθήκες του Δήμου μας αποτυπώνεται στα αναλυτικά στοιχεία για το 2024 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

*Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου* (ανοιχτά Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί και Δευτέρα απόγευμα):
– Συνολικός αριθμός βιβλίων: 11.099
– Μέλη που προέβησαν σε δανεισμό: 1.100
– Δανεισθέντα βιβλία: 2.050
– Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων: Από 4 σχολεία (280 μαθητές)

*Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα* (ανοιχτά πρωί, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή):
– Συνολικός αριθμός βιβλίων: 10.356
– Μέλη που προέβησαν σε δανεισμό: 780
– Δανεισθέντα βιβλία: 1.410
– Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων: Από 3 σχολεία (250 μαθητές)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ