Για την στελέχωση της δημοτικής αρχής στο Δήμο Τυρνάβου

Δείτε τί αναφέρει η σχετική απάντηση στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης

Μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής θα καλυφθεί μία θέση ειδικού συνεργάτη για την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπως προβλέπεται άλλωστε στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα ήδη καλύφθηκε και η θέση του γενικού γραμματέα, με τον ορισμό του δικηγόρου Λάρισας, Νικολάου Βακράτσα.

Τα πρόσωπα αυτά, είναι πρόσωπα επιλογής του Δημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής, με υποστηρικτικό, συμβουλευτικό και συντονιστικό ρόλο, σε αντίθεση με πρακτικές του παρελθόντος ως προς τον τρόπο και τη μέθοδο αξιοποίησης αντίστοιχων επιτελικών θέσεων.

Οι παραπάνω αποφάσεις λήφθηκαν με γνώμονα την κάλυψη αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία και τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου, δεδομένου μάλιστα ότι υπήρχαν οι σχετικές εξασφαλισμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό.

Έρχονται μάλιστα σε μια στιγμή, που η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης παλεύει «να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα» των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου, προσπαθώντας να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, συντασσόμενες με την πολιτική της τωρινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, συνέβαλλαν και με τις απαγορεύσεις στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην αποψίλωση των υπηρεσιών και την επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε κρίσιμες δομές.

Οι ελλείψεις, τα κενά και η γενικότερη υποχρηματοδότηση  του δήμου, οδηγεί την νέα δημοτική αρχή στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, ώστε ο Δήμος Τυρνάβου από καλύτερες θέσεις να στέκεται στο πλάι των δημοτών, στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας και των προβλημάτων τους, να διεκδικεί συνεχώς και να αποσπά τις όποιες παραχωρήσεις και κατακτήσεις για τα λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.

Χωρίς να καλλιεργούμε αυταπάτες ότι θα τα λύσουμε όλα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που καθημερινά στέκουν απέναντί μας, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα, δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Αμάρι που μέμφεται τη δημοτική μας αρχή για ανακολουθία, μόνο ως φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί από την μέρους του. Δεν είναι μόνο το ότι σήμερα, δεν υπάρχει ουδείς που να τους πιστεύει, αλλά και άπαντες γνωρίζουν και ποιος είναι ο «ανακόλουθος» και ποιος «έβαλε το χέρι του» ως άλλοτε δημοτική αρχή, της οποίας εξέχων στέλεχος υπήρξε ο κ. Αμάρι, αφήνοντας το Δήμο μας έρμαιο της υποστελέχωσης.

Επειδή όμως ο κόσμος δεν ξεχνάει τα έργα και τις ημέρες τους, για την κατάσταση που υπάρχει και τα μεγάλα κενά σε προσωπικό, στο Δήμο Τυρνάβου, έχουν φαρδιά- πλατιά τη σφραγίδα της παράταξης του κ. Αμάρι και του κόμματός του, όπως και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι με βάση τον Οργανισμό του Δήμου και με καλυμμένες τις 104 θέσεις, υφίστανται 102 κενές θέσεις.

Θα πρέπει ακόμη να διευκρινίσουμε ότι στο Δήμο Τυρνάβου υπάρχουν ήδη τρεις ειδικοί σύμβουλοι που προέρχονται από προηγούμενες δημοτικές αρχές, μάλιστα η μία των περιπτώσεων ανάγεται στην περίοδο δημαρχίας του κ. Μαλάκου με αντιδήμαρχο τότε τον κ. Αμάρι. Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη ή μικρόψυχη διάθεση, οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση όπως και συνολικά το προσωπικό του Δήμου, υποστηρίζοντας όπως μπορούν το έργο που έχουμε μπροστά μας.

Δεν θα τους κάνουμε λοιπόν, τη χάρη. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, με γνώμονα τις ανάγκες του λαού της περιοχής μας, ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε ένα κράτος και τους θεσμούς του που δουλεύουν για τα κέρδη των λίγων. Αυτό είναι που δεν μπορούν να χωνέψουν, ούτε οι μεν ούτε οι δεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ